Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп

Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп

7 Серпня 2020
1941
7 Серпня 2020
12:13

Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп

1941
3 серпня представники кіберполіції провели обшук сервісу для продажу телевізійних приставок (Aura HD, Mag 250, U2C, Android та Smart TV), за допомогою якого здійснювалась незаконна ретрансляція низки телеканалів груп «1+1 медіа», StarLightMedia та медіахолдингу «Медіа Група Україна». Про це повідомляє пресслужба медіагрупи «1+1».
Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп
Кіберполіція обшукала сервіси продажу телеприставок через незаконну ретрансляцію каналів трьох медіагруп

Обшуки проводили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Причорноморського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Медіахолдинги «1+1 медіа», StarLightMedia та «Медіа Група Україна» подали заяви щодо вчинення злочинів, передбачених частиною 3  статті 176 (порушення авторських та суміжних прав) та частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання у телекомунікаційну мережу) Кримінального кодексу України, до відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області.

У межах цього кримінального провадження було проведено обшук у двох містах, в Одесі та Миколаєві, та було встановлено причетних до порушення осіб. Ними виявилися мешканці Одеської та Миколаївської областей. У помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерне обладнання, за допомогою якого здійснювалось адміністрування піратського онлайн-порталу для продажу телеприставок. Вилучене обладнання направлено до експертного центру для проведення ряду експертиз та, як результат, повинно бути оголошено підозри із крадіжки інтелектуальної власності.

«Існування креативної економіки можливо тільки при дотриманні авторського права, а боротьба з піратством є невід'ємною частиною її побудови. Одне з наших завдань, щоб сам факт піратства був винятком із правил, а не навпаки. Для нас кожне розслідування − це не тільки крок до припинення крадіжки контенту, але і допомога нашим партнерам у розвитку ринку», − розповідає Микола Фаенгольд, директор дивізіону PayTV & Digital StarLightMedia.

В’ячеслав Мієнко, директор з GR групи «1+1 медіа», наголосив на тому, що захист інтелектуальної власності, а саме продуктів медіахолдингу, залишається пріоритетним завданням групи: «Це потребує нашої уваги та співпраці з правоохоронними органами задля зменшення рівня подібних порушень у майбутньому. Наразі чекаємо на результати експертиз вилученого обладнання та судове рішення щодо справи».

Антон Яцик, директор департаменту фінансово-економічної та інформаційної безпеки «Медіа Група Україна», зазначив, що згаданий кейс є прикладом співпраці медіагруп: «Завдяки нашим спільним зусиллям медіаринок України з кожним роком все більше трансформується у напрямку легальних та чесних принципів ведення бізнесу».

Також представники медіагруп відзначили роботу кіберполіції і висловили вдячність за співпрацю.

Нагадаємо,  у січні 2020 року суд в Одеській області оштрафував керівника провайдера SkyNet на 34 тис. грн за порушення авторського права і суміжних прав через нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду