Боротьба з піратством на 30-40% збільшила монетизацію бібліотеки Star Media

Боротьба з піратством на 30-40% збільшила монетизацію бібліотеки Star Media

17 Вересня 2019
2061
17 Вересня 2019
18:33

Боротьба з піратством на 30-40% збільшила монетизацію бібліотеки Star Media

2061
Боротьба з піратством збільшила доходи від монетизації архівної бібліотеки Star Media на 30-40%. Про це під час міжнародного медіафоруму Kyiv Media Week розказав генеральний продюсер телеканалів Star Media Олексій Шульдешов.
Боротьба з піратством на 30-40% збільшила монетизацію бібліотеки Star Media
Боротьба з піратством на 30-40% збільшила монетизацію бібліотеки Star Media

На його думку, боротьба з піратством є важливим напрямком бізнесу. Її результатом у Star Media стало те, що надходження компанії від перегляду контенту на YouTube у червні 2019 року (літній сезон) зрівнялися з груднем 2018 року (грудень – найбільш активний період). Хоча зазвичай літні місяці за доходом сильно «провисають», а найбільш «смачний» з точки зору монетизації місяць – грудень, пояснив Олексій Шульдешов.

За його словами, компанія почала звертати увагу на піратські сервіси з 2012 року, коли зрозуміла, що може монетизувати на YouTube серіали. На першому етапі Star Media намагалася співпрацювати з піратами. «Ми почали здобувати перегляди, але ми втрачали репутацію. Тому що з’являлися на піратських сайтах з іншим піратським контентом. Ми зрозуміли, що нам це не потрібно, і вирішили, що з піратами можна тільки боротися», – сказав Олексій Шульдешов.

Він розказав, що через піратів контент компанії втрачав ексклюзивність. Прем’єри продукту виходили в різних країнах у різний час, але вже після першого показу через діяльність піратів серіали ставали загальнодоступними. Відповідно, контент втрачав рейтинги при телевізійному перегляді.

Станом на сьогодні Star Media, за його словами, обробила мільйон посилань на піратські ресурси, і «зачистила» 800 000 із них. Насамперед спеціалісти шукають нелегальні розміщення через ручний та машинний пошук, працюють з мережею «ВКонтакте» тощо.

«Також ми маємо успіхи в діалозі з пошуковими системами. Тепер вони йдуть назустріч, хоч раніше були проти обмеження користування посилань. Тепер видалення посилань (на піратський контент із результатів пошуку. – ДМ) відбувається за лічені хвилини», – розповів пан Шульдешов.

Нагадаємо, за даними дослідження компанії Gemius, проведеного на замовлення ініціативи «Чисте небо», за рік удвічі зросла частка користувачів, які готові платити за контент.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду