У Києві викрили дві рекламні агенції, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом

У Києві викрили дві рекламні агенції, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом

28 Лютого 2020
2724
28 Лютого 2020
13:03

У Києві викрили дві рекламні агенції, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом

2724
Два рекламних агентства розміщували рекламу на веб-сайтах, що нелегально транслювали фільми, серіали, телевізійні передачі та інший аудіовізуальний контент.
У Києві викрили дві рекламні агенції, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом
У Києві викрили дві рекламні агенції, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом

Працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції та бійцями батальйону ТОР Департаменту патрульної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури викрили рекламні агенції, що забезпечували функціонування сайтів з піратським контентом. Про це повідомляється на сайті кіберполіції.

Зокрема, ці ресурси надавали користувачам доступ до бібліотеки фільмів та серіалів, без відповідних дозвільних документів правовласників. Тим самим порушували їх авторські та суміжні права й завдали матеріальної шкоди.

«Основою прибутків таких онлайн-кінотеатрів була розміщена на цих ресурсах реклама. Зокрема, на сайтах зазначених онлайн-кінотеатрів розміщувалися посилання на рекламні агенції, що надавали відповідні послуги з розміщення реклами на веб-ресурсах. Крім цього, виявлена й сама реклама відомих світових брендів. Таким чином, агенції фінансували протиправну діяльність онлайн-кінотеатрів», – йдеться в повідомленні.

Розміщення реклами на веб-сайтах та її оплата здійснювалася за допомогою платформи нативної реклами. Оплата за рекламу надходила на електронні гаманці із різних платіжних систем.

Офіси рекламних агенції, зі штатом близько 50 осіб, розташовувалися в Києва. Працівники займалися розміщенням реклами на піратських ресурсах та перерахуванням грошей. Таким чином, говорять правоохоронці, рекламні агенції забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Кіберполіція провела обшуки в офісах цих рекламних кампаній. «Виявлено та вилучено серверне обладнання, комп’ютерну техніку, документацію, чорнові записи, що свідчать про причетність до кримінального правопорушення. А також грошові кошти, які, ймовірно, отримані від заняття незаконною діяльністю. Крім того, встановлено, що вказані компанії здійснювали розміщення реклами онлайн-казино на сторінках кінотеатрів, чим підтримували діяльність забороненого в Україні грального бізнесу», – зазначається в повідомленні.

Зараз триває розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у січні 2020 року Європейська комісія опублікувала звіті щодо захисту прав інтелектуальної власності у світі, згідно з яким, Україна потрапила до переліку країн, де розвинуте піратство.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2724
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду