«1+1 медіа» ще уточнює інформацію про зміну структури власності

«1+1 медіа» ще уточнює інформацію про зміну структури власності

10 Липня 2020
3358
10 Липня 2020
15:08

«1+1 медіа» ще уточнює інформацію про зміну структури власності

3358
Група дізналася додаткову інформацію, що не підтверджує попередні дані.
«1+1 медіа» ще уточнює інформацію про зміну структури власності
«1+1 медіа» ще уточнює інформацію про зміну структури власності

Група «1+1 медіа» пояснила, що відкликала своє повідомлення про участь Оксани Марченко в структурі власності «1+1 медіа», оскільки о 14:00 10 липня отримала додаткову інформацію, що не підтверджує наведені раніше дані.

«Наразі юристи медіагрупи чекають на офіційну інформацію, після чого пресслужба 1+1 media сформулює й надішле остаточну позицію компанії із цього приводу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 10 липня група «1+1 медіа» повідомила, що 8 липня отримала офіційну відповідь своїх учасників щодо зміни структури власності офшорної компанії Bolvik Ventures LTD. Виходячи з цієї відповіді, зміна власника відбулася у вересні 2010 року і станом на сьогодні контролерами компанії Bolvik Ventures LTD є Ігор Суркіс (з часткою 33,34 %), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33 %) та Оксана Марченко (з часткою 33,33 %). «Відповідно, кожна із перелічених осіб володіє в телеканалі “1+1” часткою менш, ніж 10 %», – йшлося в заяві.

Якщо порахувати точні відсотки, то Ігор Суркіс, Леонід Ашкеназі та Оксана Марченко контролюють по 8,22% каналів «1+1» і «1+1 International» та по 8,17% каналів ТЕТ, «2+2» і «Бігуді».

Юристи «1+1 медіа» надіслали додатковий запит до Bolvik Ventures LTD з метою отримання оригіналів документів, які підтверджують вищезазначені факти, повідомила пресслужба «1+1 медіа».

Група «1+1 медіа» також заявила, що отримувала від юристів Ігоря Суркіса неактуальну інформацію про його частку.

Нагадаємо, з декларації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука за 2019 рік стало відомо, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів «1+1», «2+2» і ТЕТ.

При цьому в документах про структуру власності каналів, оприлюднених на їхніх сайтах, вказано, що Bolvik Ventures Ltd контролюється Ігорем Суркісом, а Оксана Марченко в документах не згадується. Зазначено, що Bolvik Ventures Ltd опосередковано володіє 24,6% каналу «1+1», 24,5% каналу ТЕТ і 24,5% каналу «2+2».

Водночас адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси Віктора Медведчука, сказав, що Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ. За словами адвоката, ТОВ «Інвестиційна компанія "Гармонія"», власником якого до березня 2016 року був Віктор Медведчук, а в березні 2016-го стала Оксана Марченко, в січні 2012 року придбало за ліцензією Національного банку України 100% акцій кіпрської компанії «Бересінтіо Інвестментс Лтд». Ця компанія якраз володіє 33,33% акцій компанії Bolvik Ventures Ltd.

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них інформація про частку Оксани Марченко є новою. 10 червня ТРК «Студія 1+1» направила запити до компаній зі структури власності із проханням роз’яснити ситуацію та надати достовірну інформацію про структуру власності компанії Bolvik Ventures Ltd. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відклала переоформлення ліцензій каналу ТЕТ, доки не отримає від «1+1 медіа» роз’яснень про зміну структури власності.

Кінцевий бенефіціарний власник «1+1 медіа» Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина. Почесний президент «1+1 медіа» та міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко теж сказав, що не знав про участь родини Медведчуків у структурі власності. Він сказав, що Bolvik Ventures LTD раніше належала братам Суркісам.

Віктор Медведчук сказав, що партнерство в бізнесі з олігархом Ігорем Коломойським – це «питання бізнесу, а не ідеології». А Оксана Марченко «не виключає», що може розширити свою частку в структурі власності «1+1». Їй треба володіти контрольним пакетом акцій, щоб впроваджувати зміни на каналі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3358
Читайте також
12.11.2020 13:54
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 488
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду