Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»

Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»

19 Червня 2020
2728
19 Червня 2020
11:03

Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»

2728
Політик має з олігархом бізнес-зв'язки щонайменше в чотирьох сферах: медіа, енергетиці, нафтовій логістиці та металургії.
Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»
Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук говорить, що партнерство в бізнесі з олігархом Ігорем Коломойським – це «питання бізнесу, а не ідеології». Про він сказав програмі «Схеми: корупція в деталях».

Журналіст нагадав Віктору Медведчуку, що в 2019 році пан Коломойський в інтерв’ю російському РБК називав його «зрадником» і «колаборантом», та запитав, чи комфортно йому вести спільний бізнес з олігархом. «Всі питання бізнесу викладені в моїй декларації. Більше ніяких коментарів я не даю. А партнерів в бізнесі дуже багато. Весь бізнес, він регулюється чинним законодавством. Комфортно чи не комфортно – просто так сталося і так є. Питання бізнесу – це питання бізнесу. До чого тут ідеологія? Я, наприклад, пана Коломойського, як ви кажете, мого партнера, востаннє бачив років сім тому. А по телефону розмовляв років шість тому. Але ж це не заважає існуванню бізнесу», – відповів політик.

Нагадаємо, голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них ця інформація також є новою. Колишній керівник «1+1 медіа» та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про участь у власності «1+1» Оксани Марченко. Сама вона розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась. 

Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина.

Адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, прокоментував ситуацію із володінням дружиною Медведчука Оксаною Марченко частками у структурі «1+1». За його словами, Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ.

Колишній генеральний директор «1+1», нині почесний президент цього каналу та міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що не знав про перебування пов’язаних із Віктором Медведчуком компаній у структурі власності медіахолдингу «1+1».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2728
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду