Дружині Медведчука належить компанія — власниця частки «1+1» (ДОПОВНЕНО)

Дружині Медведчука належить компанія — власниця частки «1+1» (ДОПОВНЕНО)

10 Червня 2020
11711
10 Червня 2020
17:55

Дружині Медведчука належить компанія — власниця частки «1+1» (ДОПОВНЕНО)

11711
Відповідно до декларації свого чоловіка Оксана Марченко володіє Bolvik Ventures LTD.
Дружині Медведчука належить компанія — власниця частки «1+1» (ДОПОВНЕНО)
Дружині Медведчука належить компанія — власниця частки «1+1» (ДОПОВНЕНО)

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя», народний депутат України Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія є також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

На це у своєму пості звернула увагу журналістка Ірина Гаврилова.

Відповідно до структури власності «1+1» 100% довірча участь у Bolvik Ventures LTD в Ігоря Суркіса. Bolvik Ventures LTD опосередковано володіє 24,65595% каналу через частки у двох іноземних компаніях: 49,999% Dyson Investment LTD (Невіс) та 33,33% у Caddoa Limited (Кіпр). Відтак, Ігор Суркіс вказаний як власник істотної участі каналу 1+1.

У пресслужбі «1+1» на прохання прокоментувати стосунок до власності каналу Віктора Медведчука зазначили: «Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, оскільки для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь». Аналогічну інформацію згодом було оприлюднено на офіційному сайті 1+1 media.

Колишній керівник «1+1 медіа», міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко  у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про  участь у власності «1+1» Оксани Марченко. «У 2019 році Bolvik Ventures LTD була опосередкованим власником 1+1 медіа і це зазначено в офіційній структурі власності, проте нічого про участь у ній Оксани Марченко мені не відомо. З вересня 2019 року я не маю юридичних зв’язків з холдингом», - сказав він.

«Детектор медіа» звернувся по коментар пана Медведчука до його прессекретаря Олега Бабаніна, запитавши, який зв'язок має голова політради ОПЗЖ до «1+1» з огляду на власність Bolvik Ventures LTD. У розмові пан Бабанін зазначив, що зв'язок очевидний, і пообіцяв допомогти з коментарем.

Оксана Марченко розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась і порадила звернутися до її піарменеджера.

«Детектор медіа» також намагається отримати коментар у колишніх власників «1+1» Олександра Роднянського та Бориса Фуксмана.

Нагадаємо, соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку належать канали «112 Україна», NewsOne і ZIK. Віктор Медведчук задекларував понад 60 мільйонів гривень доходів за 2019 рік, з них — 180 тисяч гривень депутатської зарплати, а його дружина, колишня телеведуча Оксана Марченко отримала понад 258 мільйонів гривень дивідендів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11711
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду