StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу

StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу

4 Березня 2020
5682
4 Березня 2020
11:50

StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу

5682
Група StarLightMedia готує до запуску до 16 березня некодований супутниковий міжнародний канал і вже звернулася до Нацради за ліцензією.
StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу
StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу

Про це повідомив департамент корпоративних комунікацій групи у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Група StarLightMedia у відповідь на прохання президента України активно працює над новим міжнародним телеканалом, який буде транслюватися на відкритому супутнику і тому буде доступним для тих, хто з різних причин надасть перевагу телеперегляду на відкритих супутниках», – повідомили в групі.

Назву каналу група поки не розкриває. Його сітка мовлення складатиметься з контенту власного виробництва телеканалів ICTV, СТБ і Нового каналу.

Група планує запустити канал до 16 березня, тож 3 березня вже звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за ліцензією.

«Водночас група отримує дуже позитивні відгуки і вдячна всім глядачам, які перейшли на телеперегляд наших каналів у якості високої роздільної здатності НD. Ми багато працювали над якістю такого рішення, яке ніяк і ніколи не могло би бути доступним для безкоштовного супутника. Саме задля нової якості картинки всі канали, що були закодовані на супутнику 28 січня, залишаються закодованими», – додали в групі.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

28 лютого президент Володимир Зеленський із представниками медіагруп домовилися, що до 16 березня кожна з медіагруп запускає некодовану міжнародну версію одного свого каналу. А супутникові платформи Xtra TV та Viasat (належать «Медіа Групі Україна» та «1+1 медіа», відповідно) мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Група «1+1 медіа» вже має некодовану міжнародну версію – канал «1+1 international», а також залишає некодованим канал УНІАН ТБ, група «Інтер» маж міжнародну версію – канал «Інтер+». «Медіа Група Україна» вважає такою некодованою міжнародною версією свій інформаційний канал «Україна 24».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5682
Читайте також
06.03.2020 13:08
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 357
17.02.2020 19:46
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31 235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду