detector.media
04.03.2020 11:50
StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу
StarLightMedia працює над запуском нового некодованого каналу
Група StarLightMedia готує до запуску до 16 березня некодований супутниковий міжнародний канал і вже звернулася до Нацради за ліцензією.

Про це повідомив департамент корпоративних комунікацій групи у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Група StarLightMedia у відповідь на прохання президента України активно працює над новим міжнародним телеканалом, який буде транслюватися на відкритому супутнику і тому буде доступним для тих, хто з різних причин надасть перевагу телеперегляду на відкритих супутниках», – повідомили в групі.

Назву каналу група поки не розкриває. Його сітка мовлення складатиметься з контенту власного виробництва телеканалів ICTV, СТБ і Нового каналу.

Група планує запустити канал до 16 березня, тож 3 березня вже звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за ліцензією.

«Водночас група отримує дуже позитивні відгуки і вдячна всім глядачам, які перейшли на телеперегляд наших каналів у якості високої роздільної здатності НD. Ми багато працювали над якістю такого рішення, яке ніяк і ніколи не могло би бути доступним для безкоштовного супутника. Саме задля нової якості картинки всі канали, що були закодовані на супутнику 28 січня, залишаються закодованими», – додали в групі.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

28 лютого президент Володимир Зеленський із представниками медіагруп домовилися, що до 16 березня кожна з медіагруп запускає некодовану міжнародну версію одного свого каналу. А супутникові платформи Xtra TV та Viasat (належать «Медіа Групі Україна» та «1+1 медіа», відповідно) мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення.

Група «1+1 медіа» вже має некодовану міжнародну версію – канал «1+1 international», а також залишає некодованим канал УНІАН ТБ, група «Інтер» маж міжнародну версію – канал «Інтер+». «Медіа Група Україна» вважає такою некодованою міжнародною версією свій інформаційний канал «Україна 24».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY