Порошенко закликає медіагрупи скасувати кодування каналів

Порошенко закликає медіагрупи скасувати кодування каналів

13 Лютого 2020
13151
13 Лютого 2020
18:23

Порошенко закликає медіагрупи скасувати кодування каналів

13151
Хоча під час президентства Петра Порошенка Нацрада з питань телебачення і радіомовлення дозволила каналам закодуватися.
Порошенко закликає медіагрупи скасувати кодування каналів
Порошенко закликає медіагрупи скасувати кодування каналів

П’ятий президент Петро Порошенко переконаний, що кодування каналів медіагруп працює проти України, і закликає його скасувати. Про це він пише на своїй сторінці у «Фейсбук».

«У той час, коли Росія як країна-агресор, порушуючи закон, намагається донести свої фейкові новини, діюча влада полегшує завдання російських пропагандистських сил, кодуючи українські канали, - пише він, - Звертаюся до українських телеканалів: зніміть кодування, українці мають знати різні точки зору та самі обирати надійні джерела інформації». Також він закликав українців об’єднатися, щоб захистити телеканал ATR.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила телеканалам закодуватися на супутнику ще у квітні 2018 року. Тоді головою регулятора був Юрій Артеменко, призначений за президентською квотою Петром Порошенком. Тоді єдиною вимогою Нацради до в майбутньому закодованих каналів  було надати регулятору доступ до каналів для їх моніторингу.

На початку листопада 2017 року чотири найбільші українські медіагрупи досягли згоди щодо кодування відкритих телеканалів на супутнику орієнтовно в травні 2018 року. Однак виявилося, що сумніви щодо кодування мають кілька членів Нацради. Від позиції Нацради залежала можливість переоформлення супутникових ліцензій телеканалів, які передбачали відкритий спосіб розповсюдження сигналу. Але, наприклад, у ліцензіях частини телеканалів уже був прописаний кодований супутниковий сигнал.

У грудні 2017 року голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі «Детектору медіа» сказав, що не підтримує наміри найбільших медіагруп закодувати свій супутниковий сигнал у 2018 році та хоче провести фахову дискусію, зваживши всі переваги та ризику впровадження кодування. Юрій Артеменко обіцяв залучити до дискусії і депутатів, і експертне коло.

Але вже 11 січня 2018 року Нацрада без обговорення та без пояснень дозволила телеканалам СТБ і ICTV закодувати супутниковий сигнал і переоформила їхні ліцензії.

Фото: Фейсбук Петра Порошенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13151
Читайте також
23.06.2020 10:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
33 244
06.03.2020 13:08
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
9 357
17.02.2020 19:46
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
31 234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду