detector.media
21.02.2020 15:28
Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику
Рада підтримала запит до президента про мораторій кодування каналів на супутнику
21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів.

Ініціатор запиту Микола Задорожний – обраний від партії «Слуга народу» по округу № 162 у Сумській області.

За регламентом, запит народного депутата до президента Рада спершу має підтримати мінімум 150 голосами, а потім проголосувати за направлення запиту до президента мінімум 226 голосами.

За підтримку запиту Миколи Задорожнього щодо запровадження мораторію кодування каналів на супутнику проголосували 210 народних депутатів. За направлення запиту до президента України – 255 народних депутатів: «Слуга народу» – 184, «Опозиційна платформа – За житя» – 7, «Європейська солідарність» – 16, «Батьківщина» – 13, «За майбутнє» – 7, позафракційні – 12, «Голос» – 14, «Довіра» – 2.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко не голосував за направлення запиту. Натомість віцеспікерка Верховної Ради, дружина одного з топ менеджерів холдингу StarLightMedia Олена Кондратюк голосувала «за».

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

П’ятий президент, а нині народний депутат Петро Порошенко закликав медіагрупи скасувати кодування телеканалів на супутнику. Хоча під час його президентства Нацрада з питань телебачення і радіомовлення дозволила каналам закодуватися.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY