Людмила Березовська йде з посади гендиректорки UATV (ДОПОВНЕНО)

Людмила Березовська йде з посади гендиректорки UATV (ДОПОВНЕНО)

27 Грудня 2019
4801
27 Грудня 2019
14:00

Людмила Березовська йде з посади гендиректорки UATV (ДОПОВНЕНО)

4801
Генеральна директорка Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) UATV Людмила Березовська йде з посади.
Людмила Березовська йде з посади гендиректорки UATV (ДОПОВНЕНО)
Людмила Березовська йде з посади гендиректорки UATV (ДОПОВНЕНО)

Цю інформацію вона підтвердила «Детектору медіа».

27 грудня Людмила Березовська оголосила колективу, що допрацьовує до кінця року і йде.

«Причиною звільнення стало різне розуміння перспектив розвитку іномовлення України. У нас різне бачення місії UATV», – повідомила пані Березовська в коментарі «Детектору медіа».

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук у Facebook написав, що заяви на звільнення також подали заступник генерального директора з технічних питань Олександр Куценко; заступниця генерального директора з інформаційної політики – шефредакторка Тетяна Овдієнко; заступниця генерального директора з питань фінансової діяльності Наталія Мозгова.

За його словами, 27 грудня відомство отримало заяви від адміністрації Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України», щодо погодження звільнення з 28.12.2019 за згодою сторін. МКМС погодив звільнення цих працівників.

Виконання обов’язків керівника Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» до проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора буде покладено на заступницю генерального директора Юлію Островську.

«Оскільки саме на базі телеканалу UA|TV буде створений в лютому 2020 року телеканал для тимчасово окупованих територій, конкурсний відбір буде проведено максимально оперативно. Державний канал для ТОТ, який буде запущений в лютому, на першому етапі буде розважально- інформаційним каналом, який буде об'єднувати в собі кращі розважальні програми українського виробництва та інформаційне мовлення, яке буде державним мовленням. Наше завдання зробити так, аби наші громадяни на ТОТ чули і знали незаангажовану і чесну позицію про те, що відбувається в Україні. Наразі ми разом з колегами з МЗС активно працюємо над формуванням стратегічного пакету меседжів для тимчасово окупованих територій», – повідомив пан Максимчук.

Нагадаємо, у лютому 2020 року на базі каналу іномовлення UATV влада планує запустити два канали: інформаційно-розважальний та інформаційний, які мовитимуть на окуповану територію українською та російською мовами. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський говорив, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який буде мовити на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доставити за три місяці.

Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну». Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», згодом говорив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко. Володимир Бородянський сказав, що доцільність запуску російськомовного каналу треба зважити.

Ідея запуску державного російськомовного каналу викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4801
Читайте також
06.03.2020 13:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 522
13.01.2020 16:15
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
14 187
08.01.2020 17:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 650
04.01.2020 18:09
Людмила Березовська
для «Детектора медіа»
11 828
30.11.2019 12:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду