Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн

Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн

24 Листопада 2019
3288
24 Листопада 2019
20:05

Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн

3288
Мовлення на окупованих територіях буде здійснюватися на базі каналу UATV, бюджет якого візьмуть за основу для фінансування нового каналу.
Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн
Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн

Про це розповів міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю НВ.

Він повідомив, що наразі міністерство веде переговори про наявність на каналі UATV контенту українських телевізійних груп.

На питання, чи закладено в держбюджет необхідне фінансування діяльності телеканалу, який здійснюватиме мовлення на окуповані території, Бородянський відповів ствердно.

«У нас є на UATV приблизно 440 млн грн. На наш погляд, на сьогоднішній день цього достатньо. Далі будемо дивитися», - сказав міністр.

При цьому, за даними НВ, ця сума також передбачає фінансування інформаційного агентства «Укрінформ».

Нагадаємо, 7 листопада Бородянський повідомив, що жителям 80% окупованих територій можна буде доставити телесигнал українського каналу через три місяці. Він допустив мовлення російською мовою, але наголосив, що це буде двомовний канал.

Як писав «Детектор медіа», Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

У жовтні 2019 року Володимир Бородянський заявив, що державний український російськомовний канал запустять за три місяці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3288
Читайте також
04.01.2020 18:09
Людмила Березовська
для «Детектора медіа»
11 860
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
СЛАВА
1611 дн. тому
Тобто, ми будемо із власної кишені фінансувати, як було заявлено, "інформаційно-РАЗВЛЄКАТЄЛЬНИЙ" канал для тих, хто у більшості своїх чхав на Україну й все, що з нею пов'язане й кликав іноземну армію проти власної країни? Як сказала сівоха - ми далжні ізвініцца. Й треба додати: тепер ще й далжни развлєкать. Я гарантую, їм зайдьот 24-годинна демонстрація кварталу із гегами про країну проституку, про порівнення жертв голодомору із жертвами ожеледиці, про гуцулів, що їдять сало із перебинтованими пальцями. Вони навіть погодяться залишитися під владою цих гумористів і равлєкаторів. Тільки от це буде не Україна, а буде те, що так всі совки хочуть - задвірки Росії із етнографічними особливостями для гуцулів.
Олександр
1611 дн. тому
Ви краще ці 440 мільонів дрібними купюрами запхніть у глотки тим, хто надумав кодувати українські канали на території України!
дідусь
1611 дн. тому
Влада не усвідомлює суті мовної проблеми. Маємо трьохсотлітню боротьбу за державність між двома наріччями однієї руської мови. До 1917 року наша мова офіційно називалася "нєкультурним мєстгим нарєчиєм русскава язика". Українізація-дерусифікація вже 102 роки проводиться для того, щоб визнавалася проблема двох різних мов. Повчиться в Ізраїлю захисту державної мови від бездержавного наріччя, івриту від ідишу. Українофоби Донбасу не зміняться від нашої російськомовної пропаганди. Це гроші на вітер...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду