Частина медіагруп платить «Зеонбуду» за вищими тарифами, - Федір Гречанінов

Частина медіагруп платить «Зеонбуду» за вищими тарифами, - Федір Гречанінов

25 Жовтня 2019
1683
25 Жовтня 2019
14:03

Частина медіагруп платить «Зеонбуду» за вищими тарифами, - Федір Гречанінов

1683
Нещодавно частина медіагруп домовилася з оператором ефірного цифрового телебачення «Зеонбудом» про підвищення тарифів.
Частина медіагруп платить «Зеонбуду» за вищими тарифами, - Федір Гречанінов
Частина медіагруп платить «Зеонбуду» за вищими тарифами, - Федір Гречанінов

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив директор зі стратегії та розвитку бізнесу групи Федір Гречанінов.

«Ми домовилися з "Зеонбудом" про те, що и будемо перераховувати йому більше грошей. А "Зеонбуд" буде більше перераховувати Концерну РРТ, - сказав він. - Ми спілкуємося з "Зеонбудом", ми спілкуємося з РРТ, і ми розуміємо, що ми несемо відповідальність за те, як виглядає телерадіопростір країни. Але цю відповідальність повинні розділяти і інші».

Однак, за словами пана Гречанінова, його медіагрупа наполягає на тому, щоб ті канали, які не сплачують за послуги «Зеонбуду» не були в ефірі.

Також він вважає, що набагато небезпечнішою за непрозорість власності «Зеонбуду» є «непрозорість майбутньої власності РРТ».

«Концерн РРТ вивели зі списку об'єктів, які стратегічно не підлягає приватизації. Тобто, хтось чомусь прийняв таке рішення. Кажуть, що його все одно поки не можна приватизувати на підставі інших законів. Але, оскільки все робилося без діалогу з ринком, залишається дуже багато питань: якщо статус об'єктів Концерну поміняли не для приватизації, то для чого саме?», - наголосив він.

Нагадаємо, «Зеонбуд» заявив, що у 2019 році піднімає тарифи для мовників на 37 %. Компанія пояснила це рішення подорожчанням послуг Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, який обслуговує передавачі «Зеонбуду».

При цьому медіагрупи тривалий час продовжували платити провайдеру за старими розцінками.

Із березня 2019 року у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення проходили зустрічі Концерну РРТ, «Зеонбуду» та індустрії. Однак домовитись про тарифи та підписати договір на 2019 рік сторони не змогли.

У квітні Концерн РРТ запропонував «Зеонбуду» та медіагрупам «проміжні» тарифи, які дозволять компанії не бути збитковою при мінімальних операційних витратах (заробітна плата, податки, електрична енергія). Однак їх не підтримав цифровий оператор. Після цього Концерн РРТ та «Зеонбуд» намагаються укласти договір через суд. Кожен подав позов щодо своїх умов договору.

 

Фото: Руслан Новосел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду