«Зеонбуд»: новими власниками стали працівники компанії

«Зеонбуд»: новими власниками стали працівники компанії

26 Листопада 2019
4397
26 Листопада 2019
16:00

«Зеонбуд»: новими власниками стали працівники компанії

4397
Оператор-провайдер ефірного цифрового телебачення ТОВ «Зеонбуд» заявляє, що його нові кінцеві бенефіціарні власники є працівниками компанії.
«Зеонбуд»: новими власниками стали працівники компанії
«Зеонбуд»: новими власниками стали працівники компанії

Про це у відповідь на запит «Детектора медіа» відповіли в пресслужбі «Зеонбуду».

«Власниками оператора стали виключно громадяни України, які є працівниками товариства  та безпосередньо брали участь у розбудові цифрової телемережі та впровадженні цифрового мовлення в Україні», – йдеться у повідомленні пресслужби.

«Детектор медіа» попросив пресслужбу уточнити посади нових власників у компанії, а також розказати про те, як саме відбувалася зміна власності.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», власниками компанії в реєстрі вказані киянин Михайло Моісеєв (частка 1%) та чотири кіпрські компанії – Koustava Enterprises Limited, Selinaki Limited, Shanero Limited і Thersab Holdings Limited (кожна володіє часткою 24,75%). Кінцевими бенефіціарними власниками кіпрських компаній, відповідно, вказані: Олександр Шилов з Краматорська та кияни Володимир Прокопенко, Ірина Аляб'єва та Олександр Ільющенко. Розмір статутного фонду компанії – 10 млн 52 тис. 500 грн.

Ірина Аляб'єва є директоркою ТОВ «Зеонбуд». Олександр Ільющенко у минулому був директором телекомунікаційної компанії «ММДС Україна», яка належала холдингу СКМ Ріната Ахметова, а також директором ТОВ «ТРК "Етер"» – провайдера мультиплексу МХ-6 ефірного цифрового телебачення стандарту DVB-H, який де-факто не працює. Ця компанія, яку теж пов'язують з холдингом СКМ, нещодавно заявила про наміри стати провайдером ефірного цифрового телебачення стандарту DVB-T2.

Нагадаємо, 29 листопада вступає в дію закон, який забороняє іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками, а офшорним компаніям – бути в структурі власності цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям. Відповідно, «Зеонбуд» встиг до вступу закону в дію вивести компанію з офшорів і вказати українських бенефіціарів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4397
Читайте також
22.05.2020 11:24
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 042
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду