Нацрада на  півроку обмежила ретрансляцію каналу «Наше любимое кино»

Нацрада на півроку обмежила ретрансляцію каналу «Наше любимое кино»

7 Лютого 2019
3543
7 Лютого 2019
11:57

Нацрада на півроку обмежила ретрансляцію каналу «Наше любимое кино»

3543
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила на шість місяців обмежити ретрансляцію російськомовного каналу з німецькою ліцензією «Наше любимое кино» через систематичні порушення українського законодавства - показ фільмів за участі осіб, які загрожують національній безпеці.
Нацрада на  півроку обмежила ретрансляцію каналу «Наше любимое кино»
Нацрада на  півроку обмежила ретрансляцію каналу «Наше любимое кино»

Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 7 лютого.

Нацрада з 12.11.2018 по 06.01.2019  моніторила канал виявив порушення частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (трансляція фільмів, де є особи, внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці).

Як ідеться в службовій записці начальника управління контролю та аналізу телерадіомовлення Романа Кіфлюка, яку надав «Детектору медіа» член Нацради Сергій Костинський, Національна рада неодноразово зверталася до дистриб’ютора іноземної програми «Наше любимое кино» в Україні ТОВ «Сонар» та правовласника іноземної програми «Наше любимое кино» RTVD VIDEO-UND FILMPRODUKTIONSGESELLSCHAFT MBH із застереженням щодо зафіксованих порушень Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України та можливих наслідків протиправного демонстрування аудіовізуальних творів.

Однак 09.01.2019 дистриб’ютор надіслав до Національної ради електронною поштою лист від RTVD VIDEO-UND FILMPRODUKTIONS GESELLSCHAFT MBH, в якому повідомляється про те, що станом на 09.01.2019 ця юридична особа вже не є правовласником програми «Наше любимое кино» та власником ліцензії на трансляцію цієї програми.

Нагадаємо, у грудні канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами.

Також у 2018 році Нацрада тимчасово, на шість місяців, припинила ретрансляцію в Україні британського російськомовного телеканалу RTVI, що належить колишньому гендиректору російського державного телеканалу «Звезда» Руслану Соколову

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3543
Читайте також
21.02.2019 16:39
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду