Канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами

Канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами

10 Грудня 2018
3576
10 Грудня 2018
19:22

Канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами

3576
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення попросила ТОВ «СонаР» проінформувати правовласника телеканалу про факти порушення в їхньому контенті українського законодавства та припинити поширення фільмів за участю осіб, діяльність яких загрожує інформаційній безпеці України.
Канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами
Канал «Наше любимое кино» отримав попередження Нацради через фільми з забороненими акторами

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Так, Нацрада листами звернулась до дистриб’ютора в Україні іноземної програми «Наше любимое кино» компанії «СонаР» і правовласника цього каналу німецької компанії «RTVD Video-und filmproduktionsgesellschaft MBH», щоб попередити про виявлені під час моніторингу порушення вітчизняного законодавства.

«В разі подальшого ігнорування українських законодавчих вимог регулятор буде змушений розглянути питання про тимчасове припинення ретрансляції телеканалу на території України», - повідомляє Нацрада.

Зазначається, що під час моніторінгу з 12.11.2018 по 18.11.2018 було зафіксовано порушення ч. 2 ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», яка забороняє телерадіоорганізаціям транслювати аудіовізуальні твори, одним із учасників яких є персона, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

«У цей час було показано низку фільмів за участі таких осіб. Це – "И это все о нем", "Женитьба", "Открытая книга", "У озера", "Тартюф", "Юность Петра" із залученням Л. Чурсіної, В. Тализіної, О. Табакова, В. Теличкіної, Н. Бондарчук, М. Боярського. Скарги на подібний контент в ефірі телеканалу "Наше любимое кино" надійшли до Національної ради і від громадян. Зокрема, вони скаржилися на показ фільмів "Зелений фургон", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Три мушкетери" і "Чокнуті" за участю Д. Харатьяна, О. Табакова, М. Боярського, А. Фрейндліх, в одній зі стрічок пісні виконував Й. Кобзон», - зазначає регулятор.

Нацрада також нагадала компанії «RTVD Video-und filmproduktionsgesellschaft MBH», що у квітні 2018 року вже зверталась до ТОВ «СонаР», вказуючи на аналогічні порушення українського законодавства. Тоді правовласник через дистриб’ютора проінформував про наміри усунути порушення і надалі провадити діяльність у правовому полі. Тому нове звернення Національна рада просить розглядати як попередження. 

Раніше через виявлені порушення законів України «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформацію» та «Про кінематографію» Нацрада на 6 місяців припинила ретрансляцію телеканалу RTVI на території України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3576
Читайте також
21.02.2019 16:39
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду