У Бостоні зняли з показу російський фільм Михалкова

У Бостоні зняли з показу російський фільм Михалкова

13 Лютого 2019
5441
13 Лютого 2019
16:07

У Бостоні зняли з показу російський фільм Михалкова

5441
У Бостоні (США) кінотеатр West Newton Cinema не став показувати російський фільм про Другу світову війну «Т-34»
У Бостоні зняли з показу російський фільм Михалкова
У Бостоні зняли з показу російський фільм Михалкова

Про це повідомляє «Радио Свобода» з посиланням на активіста групи Arts Against Aggression Дмитра Смелянього.

За його словами, група дізналася про демонстрацію фільму з реклами у Facebook. Активісти звернулися до керівництва кінотеатру з пропозицією відмінити показ.

«Ми повідомили, що це не незалежний фільм, не авторський погляд на історію, а гламуризація війни і державна мілітаристська пропаганда в стилі "Можем повторить!"», – розповів пан Смелянський.

Пізніше, за повідомленням видання, власник кінотеатру зв’язався з активістом та повідомив, що вирішив відмовитися від показу фільму.

«Радио Свобода» повідомляє, що фільм розповідає про те, як радянські військові, які потрапили у німецький концтабір в роки Другої світової війни, зуміли втекти з полону, захопивши привезений німцями з фронту новітній радянський танк Т-34-85.

Серед продюсерів кіно – Микита Михалков та бізнесмент Леоні Блаватнік. Показ фільму запланований в декількох містах США та Канади, в тому числі в Торонто, Лос-Анджелесі, Чикаго, Сан-Франциско, Маямі. Інформаційну підтримку рекламної кампанії надає російське посольство в США.

Нагадаємо, з 2014 року через невідповідність положенням закону «Про кінематографію» Держкіно заборонило в Україні 778 фільмів та серіалів, в основному, російського виробництва.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5441
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду