OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд

OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд

7 Жовтня 2018
4350
7 Жовтня 2018
17:05

OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд

4350
Сервіс рекламних оголошень OLX висловив готовність не дозволяти публікацію повідомлень про нелегальний доступ до платного контенту, включно з рекламою кардшерингу. Про це під час конференції УКОЗ, яка тривала 4–7 жовтня в Буковелі, розповів комерційний директор StarLight Digital Микола Фаєнгольд у відповідь на запитання одного з представників ринку провайдерів про те, чому медіагрупи не борються з кардшерингом.
OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд
OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд

«Це (рішення OLX. – ДМ) має відбутися найближчим часом», – сказав Микола Фаєнгольд і пообіцяв незабаром розповісти більше подробиць у офіційному повідомленні.

Він нагадав присутнім, що наразі медіагрупи не можуть активніше боротися з кардшерингом, оскільки їхні канали на супутнику транслюються в незакодованому вигляді. Проте якщо справдяться плани закодувати сигнал на супутнику в 2019 році, то ситуація зміниться.

«Ми для себе обрали систему кодування, яка поки ще не зламана. Наскільки я розумію, інші медіагрупи теж обрали цю систему. Відбудеться ситуація, що канали з сумарним рейтингом 70–80% будуть недоступні через кардшеринг. У цей момент потік їхніх глядачів має піти в сервіси, де ми є. І основним ринком, як ми сподіваємося, буде ринок кабельних і інтернет-провайдерів», – розповів Микола Фаєнгольд.

Він також сказав, що було б непогано, якби в боротьбі з піратами активніше брали участь провайдери: «Ви знаєте, що в одному з піратських сервісів зараз проведено обшук. Якби провайдери блокували доступ до нього, то це сотні тисяч абонентів по всій Україні».

Директор «Ланет» Маріан Івасюк розповів, що його компанія вже експериментувала з обмеженням для абонентів доступу до кардшерингових і піратських ОТТ-сервісів.

«Ми дивилися, яка кількість наших інтернет-абонентів заходить на популярні кардшерингові сервіси. Насправді, їх не так уже й багато – пару сотень, при цьому популярними зазвичай є лише два. Одним постійно користуються 50–60% часу, другим – 20–30%, вся решта – на межі статистичної похибки. Ми намагалися боротися технічними способами – “дропати” пакети, щоби, з одного боку, це не було блокуванням, а з іншого – робило піратські кардшерингові сервіси непрацеспроможними», – повідомив Маріан Івасюк, додавши, що у Києві кардшеринг є не дуже популярним, тоді як у регіонах ним користуються значно активніше.

Нагадаємо, на початку травня Кіберполіція повідомила про припинення діяльності інтернет-магазину, який продавав smart-приставки для незаконної трансляції телеканалів. За даними правоохоронців, працівники інтернет-магазину попередньо адаптували приставки до українського сегмента інтернету, а також налаштовували і встановлювали програми, які дозволяли мати у вільному доступі більше тисячі телеканалів. При цьому користувачам не потрібно було сплачувати обов’язкові платежі за перегляд телеканалів. 

У серпні Кіберполіція повідомила, що в Кропивницькому викрила піратів, яких підозрює у створенні додатка для smart TV та отриманні протягом кількох років прибутків від ретрансляції платних телеканалів в обхід правовласників.

В обох випадках дії поліції були реакцією на заяви StarLightMedia і «1+1 медіа».

Фото: скріншот онлайн-трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4350
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду