detector.media
Галина Петренко
07.10.2018 17:05
OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд
OLX готовий заборонити оголошення про доступ до піратського контенту – Фаєнгольд
Сервіс рекламних оголошень OLX висловив готовність не дозволяти публікацію повідомлень про нелегальний доступ до платного контенту, включно з рекламою кардшерингу. Про це під час конференції УКОЗ, яка тривала 4–7 жовтня в Буковелі, розповів комерційний директор StarLight Digital Микола Фаєнгольд у відповідь на запитання одного з представників ринку провайдерів про те, чому медіагрупи не борються з кардшерингом.

«Це (рішення OLX. – ДМ) має відбутися найближчим часом», – сказав Микола Фаєнгольд і пообіцяв незабаром розповісти більше подробиць у офіційному повідомленні.

Він нагадав присутнім, що наразі медіагрупи не можуть активніше боротися з кардшерингом, оскільки їхні канали на супутнику транслюються в незакодованому вигляді. Проте якщо справдяться плани закодувати сигнал на супутнику в 2019 році, то ситуація зміниться.

«Ми для себе обрали систему кодування, яка поки ще не зламана. Наскільки я розумію, інші медіагрупи теж обрали цю систему. Відбудеться ситуація, що канали з сумарним рейтингом 70–80% будуть недоступні через кардшеринг. У цей момент потік їхніх глядачів має піти в сервіси, де ми є. І основним ринком, як ми сподіваємося, буде ринок кабельних і інтернет-провайдерів», – розповів Микола Фаєнгольд.

Він також сказав, що було б непогано, якби в боротьбі з піратами активніше брали участь провайдери: «Ви знаєте, що в одному з піратських сервісів зараз проведено обшук. Якби провайдери блокували доступ до нього, то це сотні тисяч абонентів по всій Україні».

Директор «Ланет» Маріан Івасюк розповів, що його компанія вже експериментувала з обмеженням для абонентів доступу до кардшерингових і піратських ОТТ-сервісів.

«Ми дивилися, яка кількість наших інтернет-абонентів заходить на популярні кардшерингові сервіси. Насправді, їх не так уже й багато – пару сотень, при цьому популярними зазвичай є лише два. Одним постійно користуються 50–60% часу, другим – 20–30%, вся решта – на межі статистичної похибки. Ми намагалися боротися технічними способами – “дропати” пакети, щоби, з одного боку, це не було блокуванням, а з іншого – робило піратські кардшерингові сервіси непрацеспроможними», – повідомив Маріан Івасюк, додавши, що у Києві кардшеринг є не дуже популярним, тоді як у регіонах ним користуються значно активніше.

Нагадаємо, на початку травня Кіберполіція повідомила про припинення діяльності інтернет-магазину, який продавав smart-приставки для незаконної трансляції телеканалів. За даними правоохоронців, працівники інтернет-магазину попередньо адаптували приставки до українського сегмента інтернету, а також налаштовували і встановлювали програми, які дозволяли мати у вільному доступі більше тисячі телеканалів. При цьому користувачам не потрібно було сплачувати обов’язкові платежі за перегляд телеканалів. 

У серпні Кіберполіція повідомила, що в Кропивницькому викрила піратів, яких підозрює у створенні додатка для smart TV та отриманні протягом кількох років прибутків від ретрансляції платних телеканалів в обхід правовласників.

В обох випадках дії поліції були реакцією на заяви StarLightMedia і «1+1 медіа».

Фото: скріншот онлайн-трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY