Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ

Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ

4 Серпня 2017
3728
4 Серпня 2017
14:16

Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ

3728
ІнАУ оприлюднила дослідження ринку інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2017 року. Уперше в ході досліджень було визначено частку соціальних медіа і месенджерів
Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн – ІнАУ

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) завершила дослідження ринку інтернет-реклами за підсумками першого півріччя 2017 року.

Про це повідомили «Детектору Медіа» в ІнАУ.

За даними дослідження, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017 року склав 827 млн ​​грн, що на 42% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

Частка прямих продажів на цьому ринку склала 56%.

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:

  • Банерна реклама - 39,6%;
  • In-stream video (реклама в відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) - 40,6%;
  • In-page video (content-roll) - 4,7%;
  • Інші нестандартні рішення (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, Фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоки, інші подібні прояви) - 5,7%;
  • Спонсорство - 9,4%.

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:

  • Банерна реклама - 18,1%;
  • In-stream video - 7,6%;
  • In-page video (content-roll) - 0,05%;
  • Нестандартні рішення - 5,3%;
  • Спонсорство - 3,6%.

Визначено частку Programmatic на ринку медійної інтернет-реклами. За період, який досліджувався, в агентств закупівлі за допомогою Programmatic склали 14%, у майданчиків продажу за допомогою Programmatic - 45,0%.

Уперше в ході досліджень було визначено частку соціальних медіа і месенджерів (FB, VK, Однокласники, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber і ін.). Вона склала в агентств 18,6%.

Методика вимірювання об'єму медійної інтернет-реклами заснована на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агентств, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких агентства на анонімній основі вказували суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретних сайтах, а сайти - частку в своїх обігах групи агентств, які надали анкету. Сейлз-хауси і мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

У дослідженні взяли участь провідні агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, ADV Group Ukraine, Qreachers, Publicis Groupe Media, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage, WebPromo, PROMO, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: Автоцентр, Edipress, Люкс (24 канал), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Admixer, Digimedia, DMDim / Go2Net, FISH, DigitalDecisions, Adwise. T-Sell, Rontar, olx.ua, All.biz, Finance.ua, Новий час, Minfin.com.ua (Тріум), Обозреватель.

Обробку даних в конфіденційному режимі провела представник юридичної фірми «Василь Кісіль і партнери» Анна Кирик.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3728
Читайте також
13.07.2017 14:00
Александра Булыгина
для «Детектора медіа»
3 880
10.07.2017 14:30
Віталій Голубєв
для MediaSapiens
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду