ІнАУ роз’яснила реєстраторам доменних імен, чого їм не слід робити

ІнАУ роз’яснила реєстраторам доменних імен, чого їм не слід робити

28 Липня 2017
1411
28 Липня 2017
12:43

ІнАУ роз’яснила реєстраторам доменних імен, чого їм не слід робити

1411
У відкритому листі до суб’єктів доменного ринку України, підготовленому у відповідь на лист СБУ щодо проведення роз'яснювальної роботи з реєстраторами доменних імен міститься низка рекомендацій та пропозицій
ІнАУ роз’яснила реєстраторам доменних імен, чого їм не слід робити
ІнАУ роз’яснила реєстраторам доменних імен, чого їм не слід робити

Інтернет Асоціації України направила суб’єктам доменного ринку України Відкритого листа, підготовленого Доменним комітетом ІнАУ у відповідь на лист СБУ щодо проведення роз'яснювальної роботи з реєстраторами доменних імен про обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації та керуванні доменними іменами.

Про це повідомили «Детектору Медіа» у Інтернет Асоціації України.

ІнАУ зокрема рекомендує суб’єктам доменного ринку України при веденні господарської діяльності та наданні послуг врахувати обмеження доступу до поштових сервісів в доменах mail.ru і yandex.ru відповідно до Указу Президента України від 15 травня 2017 року № 133/2017.

Реєстрантам приватних доменних імен рекомендовано:

не використовувати адреси електронної пошти в доменах mail.ru і yandex.ru для реєстрації та управління доменними іменами;

не використовувати адреси електронної пошти на серверах компаній, юридичних осіб та інтернет-сервісів, що зазначені у санкційному списку, у якості контактних адрес електронної пошти для публікації у службах WHOIS;

не використовувати поштові служби компаній, юридичних осіб та інтернет-сервісів, що зазначені у санкційному списку, для організації роботи електронної пошти власних приватних доменних імен.

Особам, що є Реєстраторами, ІнАУ рекомендує забезпечити, відповідно до Правил і Регламентів публічних доменних зон, зміну контактних даних у службах WHOIS на актуальні, надані Реєстрантами.

Окрім того, Інтернет Асоціація України просить Реєстраторів та Адміністратора публічного домену GOV.UA, використовуючи власні канали інформування, довести до відома Реєстрантів вищезазначені рекомендації і попередити Реєстрантів, що використання ними в якості параметрів керування та характеристик доменних імен серверів в доменах  mail.ru і yandex.ru може призвести до незручностей та виникнення помилок у роботі поштових сервісів.

Також ІнАУ просить Адміністраторів публічних доменів та Операторів реєстрів, використовуючи власні канали інформування, довести до відома Реєстраторів зміст цього листа.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Служба безпеки України просила Інтернет Асоціацію України (ІнАУ) провести роз’яснювальну роботу з реєстраторами доменних імен щодо обмеження використання російських поштових сервісів при реєстрації та керуванні доменними іменами.

У листі на адресу Інтернет Асоціації України, опублікованому на сайті ІнАУ, зазначалося, що Департамент контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (СБУ) в ході здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки держави, виявив порушення вимог чинного законодавства з боку власників доменних імен в зоні *ua, *укр, в т. ч. gov.ua.

«Зокрема, для керування доменними іменами використовуються поштові сервіси російських компаній "Яндекс" та "Mail.ru", щодо яких введено спеціальні обмеження відповідно до Указу Президента України від 15.05.2017 №133 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"», - йшлося у листі департаменту СБУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду