Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ

Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ

7 Серпня 2018
2197
7 Серпня 2018
15:20

Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ

2197
Обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2018 року склав 1,094 млрд грн, що на 32% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2017 року. Таку дані оприлюднила Інтернет-асоціація України (ІнАУ) за результатами власного дослідження ринку.
Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:
Банерна реклама – 42,28%;
In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 34,94%;
In-page video (content-roll) – 8,18%;
Інші нестандартні рішення (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоці, інші подібні прояви) – 8,71%;
Спонсорство – 5,89%.

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:
Банерна реклама – 18,2%;
In-stream video – 10,1%;
In-page video (content-roll) – 0,5%;
Інші нестандартні рішення – 0,6%;
Спонсорство – 0,9%.

За даними дослідження, частка прямих продажів медійної інтернет-реклами рекламодавцям (без посередників-агентств) склала 56,13%.

Під час дослідження визначено частку автоматизованих закупівель і розміщень медійної інтернет-реклами (programmatic). У першому півріччі 2018 року закупівлі рекламних агентств за допомогою programmatic склали 26,23%, а продажі інтернет-майданчиків через programmatic склали 53,04%.

Також було визначено частку соціальних медіа та месенджерів (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber та ін.) у рекламних бюджетах. Вона склала в агентств 25,1%.

За даними дослідження ІнАУ, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017 року склав 827 млн грн, що на 42% перевищило аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

За даними дослідження ІнАУ, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2017 рік склав 2,51 млрд грн, що на 40% перевищило аналогічний показник 2016 року в гривневому обчисленні.

Методика вимірювання обсягу медійної інтернет-реклами заснована на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агентств, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких агентства на анонімній основі вказували суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретних сайтах, а сайти – частку у своїх оборотах групи агентств, які надали анкету. Сейлз-хауси та мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

У дослідженні взяли участь агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, razom communications, AGAMA Digital Group (AGAMA communications / Atlantic Group), Group M, Qreachers, Publicis One, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage , WebPromo, SeoMarket, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», Edipress, «Люкс» (канал «24»), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Admixer, Go2Net, Fish, Adpartner, InternetMedia, Adwise, Rontar , olx.ua, Online.ua, Новий час, RST, «Обозреватель».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду