Телеканал «TV1000 Русское кино» позбувся «русского кино»

Телеканал «TV1000 Русское кино» позбувся «русского кино»

6 Липня 2017
5025
6 Липня 2017
14:03

Телеканал «TV1000 Русское кино» позбувся «русского кино»

5025
Іноземний телеканал «TV1000 Русское кино», який внесений до переліку іноземних телеканалів, дозволених для ретрансляції в мережах українських провайдерів, змінив назву на TV 1000 World Kino.
Телеканал «TV1000 Русское кино» позбувся «русского кино»
Телеканал «TV1000 Русское кино» позбувся «русского кино»

6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення своїм рішенням внесла зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, замінивши назву телеканалу «TV1000 Русское кино» на TV 1000 World Kino.

Це кіноканал з «родини» Viasat, який має ліцензію британського регулятора Ofcom. До Нацради щодо зміни назви каналу звернувся правовласник – компанія Viasat World Limited.

«Йдеться про випадок, коли канал адаптує свій ефір, контент спеціально під вимоги українського законодавства», - наголосив член Нацради Сергій Костинський.

Річ у тім, що в березні Нацрада звернулася до дистриб’ютора телеканалу «TV1000 Русское кино» - компанії Viasat Ukraine - з проханням попередити мовника про необхідність усунення порушень, а саме: припинити показ заборонених в Україні фільмів. У разі невиконання цього прохання Нацрада мала наміри тимчасово припинити ретрансляцію цього каналу на території України.

Нагадаємо, Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічує 161 іноземний телеканал, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

Попередні зміни до списку були внесені 1 червня, коли Нацрада вилучила з переліку телеканал Travel and Adventure, естонська ліцензія якого втратила чинність.

18 травня Нацрада додала до переліку британський телеканал TravelXP.

20 квітня Нацрада вилучила з переліку російський телеканал з анульованою латвійською ліцензією Multimania TV і додала до переліку три європейські телеканали Sea TV, Fight Channel World HD і Tele 5.

23 лютого Нацрада вилучила з переліку російський телеканал «Охотник и рыболов» і додала до переліку європейські телеканали Vivid Touch і Gametoon Box. 9 лютого, Нацрада додала до переліку чотири європейські телеканали Novela TV, Water Planet, Sport 1 (Baltic), Sport 2 (Baltic) і вилучила з переліку телеканал Fox Crime.

А в січні Нацрада вилучила з переліку російський телеканал «Дождь» і тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5025
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду