Нацрада відтермінувала тимчасову заборону каналу «Телеклуб»

Нацрада відтермінувала тимчасову заборону каналу «Телеклуб»

25 Січня 2017
3509
25 Січня 2017
17:17

Нацрада відтермінувала тимчасову заборону каналу «Телеклуб»

3509
24 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого рішення від 12 січня, відклавши початок тримісячного припинення ретрансляції на території України телеканалу «Телеклуб» на 16 лютого 2017 року.
Нацрада відтермінувала тимчасову заборону каналу «Телеклуб»
Нацрада відтермінувала тимчасову заборону каналу «Телеклуб»

Відтермінувати припинення ретрансляції Нацраду попросив правовласник каналу – британська компанія Inter TV Limited. Компанія пояснила, що «Телеклуб» ділить супутникову частоту з телеканалом «Детский мир» (кожен канал має певну кількість годин ефіру) і припинення ретрансляції «Телеклубу» призведе до припинення ретрансляції каналу «Детский мир». Тому правовласник попросив дати йому час на технічне вирішення питання.

Нацрада відреагувала на звернення і вирішила, що рішення про тимчасове, на три місяці, припинення ретрансляції в Україні телеканалу «Телеклуб» має набрати чинності з 16 лютого.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада вирішила тимчасово на три місяці припинити ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини, та вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. При цьому рішення щодо «Дождя» має набрати чинності через місяць з моменту оприлюднення.

Причиною тимчасової заборони «Телеклубу» став показ цим каналом заборонених українським законодавством фільмів російського виробництва. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду