«Тріолан», «Воля» й інші кабельники об’єдналися і визначили, що робитимуть після скорочення УПП

«Тріолан», «Воля» й інші кабельники об’єдналися і визначили, що робитимуть після скорочення УПП

28 Жовтня 2016
7840
28 Жовтня 2016
19:27

«Тріолан», «Воля» й інші кабельники об’єдналися і визначили, що робитимуть після скорочення УПП

7840
Кабельні провайдери об’єдналися та напрацювали консолідовану позицію в питанні переходу на договірні відносини з медіагрупами після очікуваного вилучення комерційних загальнонаціональних телеканалів зі складу універсальної програмної послуги.
«Тріолан», «Воля» й інші кабельники об’єдналися і визначили, що робитимуть після скорочення УПП
«Тріолан», «Воля» й інші кабельники об’єдналися і визначили, що робитимуть після скорочення УПП

Про це повідомив директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко на панельній дискусії 28 жовтня в рамках виставки #ТІМ: «Телеком, ІТ, Медіа».

На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

Вадим Сидоренко зачитав документ – своєрідну декларацію, підтриману низкою провайдерів:

Принципи для конструктивного переходу на ринкові відносини:

  1. Телеканали, які хочуть максимального покриття, платять провайдерам за поширення сигналу.
  2. Телеканали, які захотіли стати платними, надаються в пакетах із суттєво меншим охопленням (окремі, розширені пакети або тільки IP).
  3. Телеканали, які захотіли стати платними, здійснюють дії, спрямовані на купівлю абонентами цих телеканалів у кабельних провайдерів. А саме: кодуються на супутнику, дають сигнал у кращій якості, порівняно з ефіром, проводять роз’яснювальну роботу з телеглядачами на своїх телеканалах, борються з піратством.
  4. Виконується принцип єдиних умов для всіх.

Документ наразі підписали 20 компаній та об’єднань провайдерів, зокрема група компаній «Тріолан», Спілка кабельного телебачення, Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Закарпатська асоціація операторів телемереж та ППЛ, компанії «Ланет», «Інформаційні технології», «Макснет», «Біттернет», «Колумбус» та інші.

У коментарі «Детектору медіа» пан Сидоренко повідомив, що компанія «Воля» теж підтримує цей документ, який найближчим часом буде оформлений у вигляді меморандуму.

«Звідки взявся документ? У першу чергу, це позиція медіагруп спонукала кабельників зустрічатися одне з одним і домовлятися. Ми напрацювали спільну позицію. Цей документ написав особисто я, але ця позиція підтримується більшістю провайдерів. Підписантів поки що 20, але серед них – кілька асоціацій. Плюс цей документ підтримують основні гравці – «Воля», «Тріолан», «Ланет», «Інформаційні технології». «Воля» сьогодні документу не підписувала, тому що Джордж Жембері (керівник «Волі». – ред.) зараз не в Україні, але в мене в пошті є його відповідь, що він підтримує цю позицію. Ми зробимо цей документ у вигляді меморандуму – там буде підпис і Джорджа. Серед підписантів – 70% ринку точно. Думаю, інші гравці теж приєднаються», - зазначив Вадим Сидоренко.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП. Підготовлена до другого читання редакція законопроекту № 3504 передбачає, що до складу універсальної програмної послуги входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали будуть вилучені зі складу УПП та перейдуть до договірних відносин з провайдерами. Закон має набрати чинності з 1 січня 2017 року.

19 жовтня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про скорочення складу УПП. Закон скеровано на підпис Президенту України.

Професійні індустріальні об'єднання провайдерів телебачення та телекомунікаційних послуг попросили Президента України ветувати цей закон. Натомість Індустріальний телевізійний комітет і телевізійна галузь звернyлися до Петра Порошенка з проханням підписати цей закон.

Раніше телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп. Бачення кабельних провайдерів в інтерв’ю «Детектору медіа» виклав директор «Телекомунікаційної палати України» Костянтин Грицак.

На фото - Вадим Сидоренко

Фото - Mediasat

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7840
Читайте також
27.06.2017 01:43
«Детектор медіа»
4 103
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач (Рівне)
2730 дн. тому
Бгг, Михайле, так про то ж і мова:)), що на супутнику ви нічого не побачите, бо закодують. Максимум будете через день-тиждень шукати, де узяти ключі для розкодування:))
Алекс
2730 дн. тому
Этим гнидам мало того,что берут из нас деньги.Они еще требуют деньги с телеканалов и требуют их закодировать,чтобы бедные люди не могли ничего смотреть бесплатно.
Михайло
2730 дн. тому
Да кому потрібно сьогодні ваше кабельне? Встановив собі "тарілку", відключив кабельне і маю спокій і кошти,які платив за "повітря",маю в кішені! Всім раджу це зробити!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду