Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня

Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня

7 Грудня 2016
4230
7 Грудня 2016
10:48

Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня

4230
ЗМІ Одещини повідомляють, що рівно опівночі з 31 грудня на 1 січня кабельні мережі міста відключать 24 канали і одесити залишаться без центральних українських телеканалів
Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня
Одеські ЗМІ попереджають глядачів про відключення центральних телеканалів з 1 січня

Про це повідомляється на одеському сайті 7-го каналу.

З 1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України« Про телебачення і радіомовлення » (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)», прийнятий Верховною Радою 6 жовтня і підписаний Президентом 3 листопада.

 «Це означає, що контент провідних центральних телеканалів, таких як 1 + 1, «Інтер», СТБ, ТРК «Україна», «Новий канал», ICTV, 5 канал та інші, стане платним. – повідомляється на сайті телеканалу. – Іншими словами, кабельні мережі тепер повинні оплачувати їх трансляцію. Провайдери ж вважають, що комерційне телебачення, де розміщують величезна кількість реклами, має залишатися безкоштовним. До слова, вартість стандартного соцпакету провайдери змушені будуть підняти мінімум на 30%».

На сайті зазначено, що після відключення центральних каналів 1 січня 2017 року для одеситів безкоштовними залишаться 13 каналів: місцеве телебачення і три державних.

Зазначимо, 6 грудня MediaSat повідомив, що медіагрупи озвучили вартість свого контенту для мереж платного ТБ.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про зміну складу УПП(законопроект № 3504) 6 жовтня. 19 жовтня його підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій і передав на підпис Президенту України.

Професійні індустріальні об'єднання провайдерів телебачення та телекомунікаційних послуг просили Президента України ветувати цей закон. Натомість Індустріальний телевізійний комітет і телевізійна галузь звернyлися до Петра Порошенка з проханням підписати цей закон.

Ще в серпні телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

3 листопада Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4230
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду