Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів

Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів

7 Жовтня 2016
2004
7 Жовтня 2016
16:41

Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів

2004
Голова StarLightMedia Володимир Бородянський прокоментував прийнятий 6 жовтня в другому читанні і в цілому законопроект №3504 щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги, а також перехід до ринкових відносин з провайдерами
Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів
Бородянський: Ми не збираємося брати гроші з телеглядачів

Свою точку зору він виклав у Facebook.

 «Я хочу розставити крапки над «i» з приводу заяв, які роблять деякі представники телеком-галузі про наслідки прийнятого вчора українським парламентом Закону про скорочення УПП: ми не збираємося брати гроші з телеглядачів, ні зараз, ні потім. Ніколи», – написав він.

Він зазначив, що безкоштовний ефір залишиться, бо цю послугу оплачує телеканал – і за аналоговий, і за цифровий ефіри.

«Ми хочемо брати гроші з провайдерів, тому що вони розвивають свій бізнес, використовуючи наші телеканали. Якщо кабельні провайдери вирішать збільшити рахунки для своїх абонентів, це буде їх, і тільки їх, рішення »,– заявив він та додав, що 2-3 грн з абонента в місяць за всі ефірні телеканали, ціна маленька.

Він також пише, що підвищення ціни в рахунку – звична практика для кабельних операторів, хоча, як він зазначає, ні про яку оплату українському телебаченню не йшлося.

«Підвищення вартості аргументувалось провайдерами програмної послуги в тому числі тим, що, через інфляцію, потрібно більше платити за ретрансляцію закордонним телеканалам, – зазначив пан Бородянський. – Варто нагадати, що до заборони ретрансляції російських телеканалів в українських кабельних мережах, яка вступила в силу в 2014 році, українські кабельні провайдери платили російським телеканалам за можливість їх показувати. Хоча в їхньому ефірі транслювалася реклама, і вони були доступні через супутник в незакодованому вигляді».

Він написав, що мета телебачення – зробити так, щоб люди хотіли платити за продукт.

«Якщо не захочуть, то є безкоштовний ефір. Якщо кабельний оператор не зможе пояснити своєму абоненту, чому потрібно платити за його послуги, значить, споживачеві не потрібен такий оператор або такі послуги», – резюмував він.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №3504 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги)». За відповідне рішення проголосували 290 народних депутатів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2004
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду