У Дніпропетровську заборонили поводити мітинг на підтримку ТВі під облдержадміністрацією (ДОПОВНЕНО)

8 Вересня 2012
6899
8 Вересня 2012
19:09

У Дніпропетровську заборонили поводити мітинг на підтримку ТВі під облдержадміністрацією (ДОПОВНЕНО)

6899
Учасники акцій вимагали припинити репресії і тиск на ТВі
У Дніпропетровську заборонили поводити мітинг на підтримку ТВі під облдержадміністрацією (ДОПОВНЕНО)

В містах України пройшли мітинги на підтримку телеканалу ТВі.

 

У Києві на Михайлівській площі підтримати канал зібралося близько тисячі людей. Серед них - відомі журналісти. Зокрема, телеведучий і засновник «Савік Шустер студії» Савік Шустер. Що саме відбувалося на мітингу, дивіться у репортажі «ВідеоТеКи».

 

У Дніпропетровську на акцію протесту вийшло близько трьохсот людей, повідомляє «Радіо Свобода». Вони зібралися біля місцевої облдержадміністрації із плакатами «Політичним репресіям ні!» та «Ми любимо ТВі» і державними прапорами. При цьому, попри відсутність офіційної заборони на проведення акції, міліція не дозволила мітингувальникам перебувати під стінами облдержадміністрації, мотивуючи це необхідністю забезпечення безпеки посадовців, зокрема, Міністра закордонних справ, який відвідує Дніпропетровщину. Акція протесту продовжилась в іншому місці, на вході до центрального міського парку.

  

У Запоріжжі близько сотні протестувальників вийшли на площу Маяковського, зазначає «Інтерфакс-Україна». Серед них - редактор тижневика «Суббота плюс» Богдан Василенко. Учасники акції тримали плакати з лозунгами «Стоп цензурі», «Захистимо свободу слова». Аони провели онлайн-включення з інших міст України, де проходили мітинги на підримку ТВі.

 

У Харкові та Житомирі мітинги пройшли попри заборони судів, зазначає «Радіо Свобода».

 

Акція об`єднала понад сто харків’ян, з-поміж яких були і представники політичних та громадських організацій. Вони висловили свою підримку лозунгами «Геть руки від ТВі», «Ми любимо ТВі», «Харків, вставай на захист ТВі».

 

У Житомирі, незважаючи на заборону суду, організатори теж провели акцію «Захисти ТВі – підтримай свободу слова!». Акція відбулася не в тому місці, де її планували провести раніше (Соборна площа, 1), а трохи далі – біля фонтану на Соборній площі. Участь в акції взяло близько 100 осіб: студентів, активістів громадської організації «Демократичний альянс» та Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

 

У Рівному представники громадськості ніціювали збір підписів під зверненням до президента України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою припинити тиск на телеканал ТВі та відновити його мовлення у кабельних мережах. Про це пише УНІАН. Таке рішення було прийнято на зборах громадськості, що відбулися на центральному майдані Незалежності в обласному центрі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. У заході взяли участь близько півсотні осіб, серед яких було троє журналістів і не було представників політичних партій.

 

Нагадаємо, під час мітингів ТВі висунув такі вимоги: припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення ТВі у повному обсязі, відставки членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та припинення цензури у ЗМІ та забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телесигналу. 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6899
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 740
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 276
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 060
11.09.2012 09:15
Валентина Самченко, «Україна молода»
26 737
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 806
08.09.2012 17:49
Володимир Дубровський, «Дзеркало тижня. Україна»
24 821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду