Американський суд прийняв проміжне рішення на користь Гусинського у справі щодо ТВі

21 Серпня 2012
7269
21 Серпня 2012
15:56

Американський суд прийняв проміжне рішення на користь Гусинського у справі щодо ТВі

7269
Суд оцінив ТВі у $ 56,9 млн, і компанія Гусинського має право на половину цих коштів плюс відсотки в якості відшкодування
Американський суд прийняв проміжне рішення на користь Гусинського у справі щодо ТВі

Верховний суд Нью-Йорку виніс проміжне рішення щодо конфлікту навколо телеканалу ТВі на користь Володимира Гусинського. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на відповідне рішення судді Чарльза Едварда Рамоса.

 

Суд вирішив, що телеканал ТВі коштував $ 56,9 млн і компанія Володимира Гусинського New Media Holding (NMН) має право на $ 28,45 млн плюс відсотки в якості відшкодування збитків.

 

Також у судовому рішенні зазначено, що інший співвласник Костянтин Кагаловський діяв спільно з нинішнім гендиректором ТВі Миколою Княжицьким для того, щоб «приспати» Володимира Гусинського та розмити його частку в телеканалі.

 

Компанія Володимира Гусинського NMН звернулася до Верховного суду штату Нью-Йорк 14 грудня 2009 року з позовом до Костянтина Кагаловського, компанії Iota та низки інших компаній, у якому звинувачувала відповідачів у присвоєнні половини каналу ТВі. У березні 2012 року NMН повідомила, що судовий процес по відновленню її права власності на 50% каналу ТВі вступив у заключну фазу у Верховному суді штату Нью-Йорк.

 

Микола Княжицький у коментарі «Детектор медіа» заявив, що рішення Верховного суду Нью-Йорку на канал не впливає: «Назва каналу згадується, тому що суперечка стосується каналу. Але я в суді не був, ніяких претензій до моїх дій ніякий суд ніколи не висловлював. Є майнова суперечка між двома особами, яка триває в декількох судах. Це чергове проміжне рішення. Будуть, думаю, ще багато рішень, які будуть скасовуватися, будуть апеляції. І на канал це жодним чином не впливає».

 

Гендиректора ТВі здивувала сума, в яку американський суд оцінив ТВі: «Чи міг канал ТВі у 2009 році коштувати 56 мільйонів доларів? Чи купив би хтось у 2009 році після кризи кабельний канал за таку суму? Кожен, хто працює в Україні, розуміє, що це абсурд, що такого бути не може. Його можна було оцінювати тільки у вартість придбаних активів. Щоб чогось коштувати, потрібно займати якусь частку на рекламному ринку - тоді він займав 0,3%. А утримання його було набагато більшим, він був збитковим».

 

Коментуючи «Українській правді» твердження про спільні дії з Костянтином Кагаловським, Микола Княжицький сказав: «Я не спорю, що я діяв спільно з Кагаловським. Це не велика таємниця».

 

ТВі заснували у 2008 році на паритетних засадах російські бізнесмени Володимир Гусинський і екс-менеджер ЮКОСа Костянтин Кагаловський. Але у 2009 році між ними розгорівся конфлікт. Формальною причиною для розбіжностей послужив продаж Володимиром Гусинським телеканалу власного продукту за завищеною ціною.

 

У результаті конфлікту між акціонерами Володимир Гусинський був змушений покинути склад засновників в українському проекті.

 

У підсумку ТВі перейшов до двох кіпрських компаній - Seragill Holdings Ltd і Aspida Ventures Ltd. Зараз навколо ТВі триває кілька судових процесів у судах США і Великобританії, оскільки Володимир Гусинський намагається повернути вкладені інвестиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7269
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду