Компанія Гусинського відкликала позов щодо серіалів ТВі і вимагатиме від Кагаловського половину каналу

17 Грудня 2009
21106
17 Грудня 2009
13:05

Компанія Гусинського відкликала позов щодо серіалів ТВі і вимагатиме від Кагаловського половину каналу

21106
Компанія Гусинського відкликала позов щодо серіалів ТВі і вимагатиме від Кагаловського половину каналу

14 грудня компанія New Media Holding Company (NMНC), яка контролює Володимир Гусинський, подала позов до Верховного суду штату Нью-Йорк до Костянтина Кагаловського, компанії Iota та низки інших компаній, в якому звинувачує відповідачів у присвоєнні половини каналу ТВі. Про це повідомляє NMHC.

 

У зв'язку з цим компанія вирішила відкликати з Господарського Суду Києва позовну заяву щодо порушення прав на трансляцію приналежних New Media Distribution Company (також підконтрольна Володимиру Гусинському), і відтепер відстоюватиме свої інтереси у Верховному суді Нью-Йорка. Нагадаємо, NMDC вимагала зобов'язати ТВі передати компанії відеокасети, лазерні диски системи DVD, жорсткі комп'ютерні диски та всі наявні носії близько 100 серіалів. 30 листопада Господарський суд на час розгляду справи заборонив транслювати ці серіали, але 3 грудня скасував власну ухвалу.

 

Окрім цього, у повідомленні компанії йдеться, що рішення NMНC та NMDC не означає «відмови від можливості переслідувати в Україні тих, хто викрав приналежні цим компаніям активи, у кримінальному порядку». ТК звернулась до представника цих компаній в Україні Олексія Резникова (юридична фірма Magisters), і сподівається на його відповідь щодо деталей позовних вимог та можливості ініціювання кримінальної справи.

 

Тим часом генеральний директор ТВі Микола Княжицький у коментарях ТК зазначив, що відкликання позову з Господарського суду є цілком логічним, оскільки з самого початку «позовна заява не має жодних законних підстав»: «Адже основною метою було арештувати наш сервер і припинити мовлення, щоб показати сусідній державі власний патріотизм. Українські суди показали, що вони можуть відстоювати закон, тому наші опоненти відмовились від нього».

 

«Для нас дуже важливо, щоб нас підтримали в Україні, і з точки зору закону, і з точки зору держави. Тому що зараз для всіх зрозуміло, що ми хочемо зробити український канал, який би обстоював українські інтереси і не маніпулював ся іншою державою. Ми зараз беремо участь у конкурсі Нацради, і сподіваємось, що знайдуться люди, які підтримують нашу позицію. Тому що підтримка держави полягає у підтриманні бізнесу спрямованого на відстоювання національних інтересів», - додав він.

 

Нагадаємо, раніше компанія Iota LP (за неофіційною інформацією - підконтрольна Костянтину Кагаловському) звинуватила Володимира Гусинського та його New Media Holding Company LLC в «узурпації контролю над телеканалом ТВі». За цим позовом 12 листопада суд Південного округу Нью-Йорка порушив справу. Ще раніше New Media Distribution Company теж подала позов до федерального суду Південного округу Нью-Йорка проти Iota LP. Остання, за словами позивачів, «попри підписані угоди, відмовилась сплачувати вартість придбаних серіалів, продовжуючи показувати їх в ефірі ТВі».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21106
Читайте також
24.11.2009 12:50
Сергей Соболев, Седа Егикян, «Коммерсант-Украина»
28 866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду