Компанія Кагаловського вимагає від Гусинського повернути $11,5 млн, інвестованих у ТВі

20 Листопада 2009
7323
20 Листопада 2009
11:19

Компанія Кагаловського вимагає від Гусинського повернути $11,5 млн, інвестованих у ТВі

7323
Компанія Кагаловського вимагає від Гусинського повернути $11,5 млн, інвестованих у ТВі

Компанія Iota LP звинуватила Володимира Гусинського та підконтрольну йому New Media Holding Company LLC в «узурпації контролю над телеканалом ТВі». Iota вимагає повернути вкладені в телеканал кошти. Про це повідомляють «Экономические известия».

 

Згідно з повідомленням ЭИ, 12 листопада суд Південного округу Нью-Йорка порушив справу (№1:2009cv09412), що має безпосередній стосунок до інвесторів українського телеканалу ТВі. Позивач ТОО Iota (за неофіційною інформацією - підконтрольна Костянтину Кагаловському) звинувачує російського бізнесмена Володимира Гусинського у «привласненні повного контролю» над ТВi, після того як компанія Iota інвестувала у проект $11,5 млн на умовах рівноправного партнерства.

 

Також, пише газета, позивачі звинувачують Гусинського в тому, що той закупав програмний продукт лише у підконтрольних йому компаній, та ще й свідомо завищуючи ціни. Це дає підстави Iota стверджувати, що вона не отримала ані цента повернення інвестицій, тимчасом як Гусинський «заробив мільйони» на угодах з власною дистрибуторською компанією, які були оплачені компанією IVL, материнською компанією ТВі, що була утворена на засадах рівного партнерства Iota та New Media Holding Company.

 

При цьому Iota стверджує, що замість  обіцяного прем'єрного продукту для ТВі, компанія Гусинського постачала контент, який уже було показано на інших каналах Гусинського. Зокрема ідеться про «Соло для пистолета с оркестром», «Отдел криминальных расследований 1 і 2», «Ментовские войны 4» та «Эра стрельца 1 и 2», які демонстрував НТВ.

 

Також позивач звинувачує екс-партнера в тому, що той проводив «політику, не спрямовану на зростання», тому ТВі має незначне поширення в регіонах та мало заробив на рекламі, а відтак Iota вимагає від відповідача повернути їй інвестовані  $11,5 млн та скомпенсувати йому шкоду за порушення фідуціарних обов'язків.

 

Нагадаємо, про конфлікт між акціонерами телеканалу ТВі стало відомо з заяви ведучого і екс-головного редактора каналу Євгена Кисельова, а з самим конфліктом було пов'язано те, що Кисельов залишив ТВі та перейшов на «Інтер». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7323
Читайте також
10.12.2009 11:10
Валерий Калныш, «КоммерсантЪ»
41 530
24.11.2009 12:50
Сергей Соболев, Седа Егикян, «Коммерсант-Украина»
28 869
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fisherman
5276 дн. тому
Ну так нормально, чего и стоило ожидать. Где бы ни был Князь, чем не рулил, концовка одна... Даже не интересно.
//
5276 дн. тому
а чому так мало???
//
5277 дн. тому
Княж - как всегда - красапета...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду