«Зеонбуд»: Нашим власником є консорціум приватних інвесторів (+копія заявки компанії до Нацради)

1 Грудня 2010
27217
1 Грудня 2010
17:06

«Зеонбуд»: Нашим власником є консорціум приватних інвесторів (+копія заявки компанії до Нацради)

27217
«Зеонбуд»: Нашим власником є консорціум приватних інвесторів (+копія заявки компанії до Нацради)

Директор компанії «Зеонбуд» Костянтин Петренко у розмові з ТК спростував інформацію про те, що власником «Зеонбуду» є СКМ Ріната Ахметова. «До СКМ не маємо стосунку», - сказав він. А за деталями щодо власності порадив звернутися до свого заступника з правових питань.

 

На запитання ТК, які частоти провайдер використає для розбудови мережі, він відповів: «Це питання можна вирішити».

 

Заступник директора з правових питань Андрій Шумілов розповів, що компанія «Зеонбуд» була придбана близько місяця тому саме з метою участі в провайдерському конкурсі. Покупець та, відповідно, новий 100%-й власник - кіпрська компанія Planbridge Limited, яка належить консорціуму приватних інвесторів. Склад консорціуму, за домовленістю акціонерів, не розголошується. Проте якщо компанія отримає ліцензію провайдера, за словами Андрія Шумілова, інформація про власників буде оприлюднена.

 

Костянтин Петренко у відкритих джерелах фігурує як керівник ТОВ «Фрегат ІСП» (інтернет-провайдер у Дніпропетровську).

 

Андрій Шумілов є президентом асоціації «Об'єднана юридична група» та президентом юридичної компанії ULGroup, яка обслуговує (відповідно до інформації, розміщеної на сайті) Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, ЗАТ «Росава», «Укртелеком» та Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе.

 

Як повідомляв ТК голова Нацради Володимир Манжосов, засновником «Зеонбуду» є Planbridge Limited (Кіпр), директором - Костянтин Петренко, банківську гарантію надав державний «Укрексімбанк».

 

Із заяви ТОВ «Зеонбуд» про видачу ліцензії провайдера програмної послуги, копія якої є в редакції ТК, стало відомо, що юридична адреса компанії - бульвар Лесі Українки, 26 у Києві, телефон - 044-581-60-09, електронна адреса - zeonbud@mail.ru.

 

 


 

 


 

 

Тим часом за інформацією агенції «Інтерфакс-Україна», власником «Зеонбуду» є київське ТОВ «КПН», яке, у свою чергу, належить Omni International Ventures Ltd (Британські Віргінські острови). Omni International Ventures до 2006 року володіла акціями ВАТ «Донецькобленерго» (17,62%), нині володіє 15,3% акцій ВАТ «Запоріжкокс», а також фігурувала в угоді з купівлі холдингом СКМ київського ЦУМу як один з акціонерів ВАТ «Київський центральний універмаг». Omni International Ventures також є серед власників ТОВ «Науково-комерційне товариство "Данко"» (Донецьк).

 

У прес-службі СКМ «Інтерфакс-Україна» повідомили, що «Зеонбуд», «КПН» і Omni International Ventures ані прямо, ані опосередковано не входять до складу холдингу.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», станом на 27 листопада (останній день офіційного прийому заявок на отримання ліцензії провайдера цифрової телемережі) заявку подала одна компанія - «Зеонбуд». Нацрада оголосила, що це єдина правильно оформлена та вчасно подана заявка, і її розглянуть на найближчому засіданні. Якщо компанія отримає ліцензію, вона сплатить 8 млн гривень ліцензійного збору.

 

Телевізійні групи «1+1», StarLightMedia та «Інтер» відмовилися від ідеї стати провайдером загальнонаціональної цифрової мережі.

 

Нагадаємо, 27 жовтня Нацрада скасувала затверджену раніше модель впровадження цифрового телерадіомовлення за затвердила нову. Окрім MX-2 та MX-3 національними мультиплексами з відкритим доступом стали MX-1 (раніше кодований) та MX-5 (раніше регіональний). Разом у цих мультиплексах буде 32 програми, з яких 4 (за новим Планом розвитку телерадіоінформаційного простору) відійдуть регіональним і місцевим мовникам, інші - загальнонаціональним.

 

1 грудня Нацрада затвердила новий План розвитку національного телерадіоінформаційного простору, відповідно до якого на місця в мультиплексах буде оголошено конкурс. Існуючі мовники зможуть або переоформити свої ефірні ліцензії на цифрові, одночасно втративши частотний ресурс, або взяти участь у конкурсі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27217
Читайте також
16.11.2010 17:22
Евгения Продаева
, Марьяна Закусило
26 205
27.10.2010 17:23
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
48 791
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
///
4892 дн. тому
На этом адресе пол-Киева зарегистрировано. Тем более нет ни этажа, ни офиса. ММДС живет в другом здании.
gnf
4892 дн. тому
Журналисты! когда начнете отрабатывать деньги, которые вам платят. Не надо быть частным детективом, что бы пробить адрес этой конторы - в этом же здании живет ММДС Украина, причем во всем здании больше нет контор, кроме ЗЕО и ММДС, телефоны которых подключены к провайдеру ВЕГА 581-хх. А у ММДС и Етер откуда ноги растут?????
//
4892 дн. тому
А кто-то думал, что цифровое ТВ в Украине будет строиться иначе, чем всё остальное?
сергій
4892 дн. тому
Власники Зеонбуд тіж, що і УЦТМ. Фірташ, Прутнік, Балога і Янукович
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду