Російська група компаній «Инспэйс» і шведська Net Insight AB цікавляться проектом цифрового телебачення в Україні

24 Листопада 2010
17997
24 Листопада 2010
17:33

Російська група компаній «Инспэйс» і шведська Net Insight AB цікавляться проектом цифрового телебачення в Україні

17997
Російська група компаній «Инспэйс» і шведська Net Insight AB цікавляться проектом цифрового телебачення в Україні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поки не отримала жодної заявки від компаній, які б хотіли стати провайдерами цифрової мережі в складі мультиплексів МХ-1, 2, 3, 5. Про це на брифінгу 24 листопада повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

«Але в нас уже були представники російських потужних компаній, які хочуть долучитися до цієї справи в будь-якому вигляді - чи в режимі отримання ліцензії, чи на умовах технічної співпраці з провайдером, якого ми визначимо. Вчора в нас була делегація шведських компаній, які готові постачати необхідне обладнання», - додав він.

 

У коментарі ТК пан Манжосов уточнив назви компаній, яких цікавить цифрове телебачення в Україні: російська група компаній «Инспэйс» і шведська Net Insight AB. За його словами, остання розбудовувала цифрові мультиплекси в шести країнах Європи, зокрема в Польщі (там Net Insight разом з Ericsson Poland стали постачальниками обладнання для оператора цифрової мережі Emitel). Також він додав, що влітку Нацрада зустрічалася з представниками українсько-китайського підприємства Kitpred.

 

Заступник голови Нацради Лариса Мудрак уточнила, що заявки від потенційних провайдерів регуляторний орган приймає до 8 грудня.

 

Як повідомляла ТК, 26 жовтня Нацрада скасувала свої попередні рішення по «цифрі» та вирішила створювати загальнонаціональну цифрову телемережу в складі мультиплексів МХ-1, 2, 3, 5 з єдиним провайдером. Володимир Манжосов в інтерв'ю ТК запропонував мовникам об'єднуватися в консорціум, який стане провайдером. Усі великі телехолдинги, крім групи «Інтер», виявили зацікавленість у можливості стати провайдером цифрової мережі, але конкретні плани озвучити поки не змогли.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17997
Читайте також
16.11.2010 17:22
Евгения Продаева
, Марьяна Закусило
26 207
27.10.2010 17:23
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
48 795
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
volkoff_roman
4903 дн. тому
Этот Kitpred? Я так понимаю что скоро вслед за автомобильными концернами на рынок Украины пищевики подтянутся DVB-T строить. Dong Feng Automobile в Киеве: ПИИ "КИТПРЕД" (Enterprise with foreign capital "KITPRED")
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду