StarLightMedia та «1+1» відмовились від провайдерства цифрової телемережі. Але в Нацраді заявки є (ОНОВЛЕНО)

26 Листопада 2010
19333
26 Листопада 2010
18:26

StarLightMedia та «1+1» відмовились від провайдерства цифрової телемережі. Але в Нацраді заявки є (ОНОВЛЕНО)

19333
StarLightMedia та «1+1» відмовились від провайдерства цифрової телемережі. Але в Нацраді заявки є (ОНОВЛЕНО)

Телевізійний холдинг StarLightMedia не подав і не подаватиме заявку на отримання ліцензії провайдера цифрових мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер каналу М1, що входить до холдингу, Валентин Коваль. Від коментарів, які пояснили б причину такого рішення, він утримався.

 

Група «1+1» також відмовилася від ідеї взяти участь у конкурсі. Як пояснив ТК директор департаменту розвитку «1+1» Олег Черниш, було вирішено, що братися до нового, не медійного бізнесу групі недоцільно.

 

Як повідомляла ТК, нещодавно аналогічне пояснення небажанню брати участь у конкурсі дала група «Інтер» в особі голови правління каналу «Інтер» Ярослава Порохняка.

 

Сьогодні, 26 листопада, - останній день, коли можна було подавати відповідні заявки.

 

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак зранку 27 листопада повідомила ТК, що до неї з апарату надійшла інформація про те, що заявки є.  Скільки їх і ким вони подані, пані Мудрак пообіцяла сказати в понеділок, 29 листопада.

 

Пані Мудрак уточнила, що наступного тижня Нацрада може продовжити термін прийому документів до 8 грудня.

 

Нагадаємо, 27 жовтня Нацрада скасувала затверджену раніше модель впровадження цифрового телерадіомовлення та затвердила нову. Окрім MX-2 та MX-3 національними мультиплексами з відкритим доступом стали MX-1 (раніше кодований) та MX-5 (раніше  регіональний). Разом у цих мультиплексах буде 32 програми, з яких 3-4 відійдуть місцевим мовникам, інші - загальнонаціональним.

 

Також Нацрада вирішила звернутися до суб'єктів господарювання у сфері телебачення і радіомовлення  щодо надання протягом місяця пропозицій стосовно участі у розбудові національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4) та документів згідно з додатком до цього рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19333
Читайте також
16.11.2010 17:22
Евгения Продаева
, Марьяна Закусило
26 207
27.10.2010 17:23
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
48 795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду