Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення, а термін розгляду інформзапитів пропонує скоротити до 5 днів

23 Червня 2010
7661

Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення, а термін розгляду інформзапитів пропонує скоротити до 5 днів

7661
Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення, а термін розгляду інформзапитів пропонує скоротити до 5 днів

Президент ініціює розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради, термін розгляду інформзапитів запропонує скоротити до 5 днів (а термінових - до 2-х), а також вдосконалити правила акредитації журналістів. Про це ідеться в заяві на сайті президента.

 

 

У документі зокрема наголошується, що механізми вирішення більшості порушених питань було знайдено під час ініційованої Президентом розмови учасників об'єднання «Стоп цензурі!» з головою СБУ. Адже на думку президента, дієві запобіжники від цензури - це «встановлення чітких, прозорих взаємин між органами державної влади та ЗМІ».

 

Найближчим часом знайдені механізми буде формалізовано у вигляді відповідних рішень та документів.

 

«Президент підпише Закон «Про доступ до публічної інформації», якщо за нього проголосує Верховна Рада. Він вважає актуальним завданням скоротити терміни задоволення інформаційних запитів до п'яти днів, а в надзвичайних ситуаціях - до двох.

Також Президент підписав доручення підготувати документ, який зобов'яже органи влади суворо дотримуватися положення законів, що регулюють порядок розгляду інформаційних запитів та звернень», - цитуємо офіційний сайт голови держави.

 

Також Віктора Януковича турбують правила акредитації журналістів, він висловився за їх вдосконалення, однак, яким чином, поки не пояснюється.

 

«Віктор Янукович також висловився за удосконалення правил акредитації при проведенні заходів за участю керівництва держави. На його думку, ці правила не можуть порушувати право журналістів на вільне збирання і поширення інформації», - повідомляє сайт гаранта.

 

Першим масштабним проектом, на думку Януковича, який «зробить незворотним обраний ним курс на утвердження у країні демократії і свободи слова», стане створення системи суспільного мовлення.

 

«Віктор Янукович ініціює найближчим часом розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради», - ідеться в заяві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7661
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
38PJX
5064 дн. тому
Опочки...как завернули.... "механізми вирішення більшості порушених питань було знайдено під час ініційованої Президентом розмови учасників об'єднання «Стоп цензурі!» з головою СБУ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду