Суд заборонив «боржникам» Лебедєвій та Понеділку брати участь у засіданнях Нацради

24 Лютого 2010
29403
24 Лютого 2010
17:10

Суд заборонив «боржникам» Лебедєвій та Понеділку брати участь у засіданнях Нацради

29403
Суд заборонив «боржникам» Лебедєвій та Понеділку брати участь у засіданнях Нацради

Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала постанову про відкриття виконавчого провадження Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві. Про це на брифінгу Нацради повідомив заступник голови Нацради Юрій Плаксюк.

 

Постанову винесено у зв'язку з ухвалою Київського адміністративного суду від 23 лютого 2010 року, прийнятою на забезпечення позову компанії «Музика ТВ» (група «Інтер»).

 

Згідно з текстом документу,  Лебедєвій Т.Я. і Понеділку В.І. заборонено здійснювати повноваження члена Нацради, приймати участь у засіданнях Нацради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Нацради до набрання рішення у даній адміністративній справі законної сили.

 

У постанові члени Нацради Тетяна Лебедєва та Віктор Понеділко фігурують як «боржники».

 

Віктор Понеділко на брифінгу назвав дану постанову наслідком тої «війни, яку сімейство Хорошковських веде з Нацрадою». Метою даної «війни», за словами Понеділка, є те, що «Інтер» на останньому частотному конкурсі хотів «забрати усе собі», проте Нацрада прийняла рішення на користь кількох компаній - зокрема ТРК «ТелеРадіоСвіт» (ТВі), ТРК НБМ та «Експрес-інформ» (5 канал), ТОНІС, ММЦ-СТБ, Новий канал, а також кількох компаній медіагрупи «Інтер» -  «Київтелемонтаж» («Мегаспорт»), «Служба інформації» (НТН), ІВК (К2), «Кіно-ТВ» (Ентер-фільм).

 

Як приустив пан Понеділко, даний судовий позов мав на меті заблокувати проведення засідання 24 лютого 2010, проте воно і так не відбулося: новопризначеного члена Нацради Ларису Мудрак госпіталізовано, відтак, регуляторний орган знову не мав необхідної кількості голосів для прийняття рішень.

 

За словами Юрія Плаксюка, згідно з Конституцією України  та Законом України «Про Національну раду України з питань телебачення  і радіомовлення» члени Національної ради призначаються на посади і звільняються з посад лише Указами Президента України та Постановами Верховної Ради України. Отже, оскільки Лебедєву та Понеділка було призначено на посаду Верховною Радою, то і зняти з посад своїх членів може тільки парламент. Він також додав, що Верховна Рада України уже виносила на розгляд постанову про звільнення Понеділка і Лебедєвої з посади члена Національної ради, але вона набрала лише 2 голоси замість необхідних 226.

 

Віктор  Понеділко зауважив, що відповідно до чинного законодавства, він має 7 днів  на добровільне виконання  постанови виконавчої служби. У ці сім днів він може  цілком законно працювати на своїй посаді та обдумувати, як вчинити далі.

 

«Якщо ми говоримо про закон і Конституцію, то там написано, що ніхто не має права  виконувати злочинні рішення та накази. І я можу трактувати це як злочинні рішення. Я можу трактувати це як тиск, системний тиск на Нацраду», - наголосив він.

 

Заступник голови Нацради Юрій Плаксюк наголосив, що юридична служба Нацради неодмінно готуватиме оскарження даної постанови. Проте «боржникам» Лебедєвій та Понеділку не надано ані копій позову, ані тексту судової ухвали.

 

ТК звернулася з проханням про офіційний коментар до генерального продюсера телеканалу «Музика ТВ» Юрія Молчанова й очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29403
Читайте також
04.06.2010 19:47
Роман Скрипін, для «Детектор медіа»
48 571
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 744
11.02.2010 11:39
Ирина Миронова, Алена Голубева, «Коммерсантъ-Украина»
37 742
29.01.2010 21:34
Віталій Шевченко, для «Детектор медіа»
42 677
29.01.2010 15:26
Ирина Миронова, «Коммерсантъ-Украина»
30 311
28.01.2010 17:11
Мар'яна Закусило
53 259
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
бррр
5185 дн. тому
Фирташ // 24.02.2010 23:08:29 Это точно! С Хорошковского нельзя начинать. С Хорошковским нужно заканчивать! ХОРОШКОВСКОГО НУЖНО К О Н Ч А Т Ь ?
Віктор Іванович
5185 дн. тому
Дякую Віталіє Фодоровичу!
Експрес Інформ
5186 дн. тому
Брифінговий спіч Понеділко Лясовському дуже сподобався. Він оцінив вас Вікторе Івановичу.
123
5186 дн. тому
ІНТЕР ДУШИТЬ ВСІХ НА РИНКУ ТАК, ЯК ДУШИТЬ СВОБОДУ СЛОВА І РОЗПРАВЛЯЄТЬСЯ З ЖУРНАЛІСТАМИ. ДОБРЕ, ЩО ПЛУЖНІКОВ ВЖЕ ЦЬОГО НЕ БАЧИТЬ
Фирташ
5186 дн. тому
Это точно! С Хорошковского нельзя начинать. С Хорошковским нужно заканчивать!
Березовский
5186 дн. тому
Коль уж перешли на личности владельцев, то начинать нужно не с Хорошковского, а с лоббистов НБМ и Экспресс-Информа, которые пять лет выжимают все из нацсовета, пока не превратили членов нацсовета в гумовые изделия. Предлагаю знающих людей поведать, как все происходило, вплоть до сегодняшнего неврастенического спича Понедилко
Коломойский
5186 дн. тому
Конечно,Понеділко не легитимен! И не имел он права голосовать за продление лицензии Интера! Капец теперь Хорошковскому! За свои же деньги сам себя... Это ж как надо себя красивого любить, чтоб делать это с собой во всех смыслах! Вроде, серьезный политик, а сам себя на посмешище выставляет,и как клоун гробит собственную карьеру
В.
5186 дн. тому
Врет Понедилко. Оспаривать решение суда - пожалуйста, но выполнять должны все, даже Понедилко, которогопо закону избирали в нацсовет на 4 года, а он служит там "законником" уже 8 лет. А вообще то, что происходит в нацсовете, это позор помаранчевых и любой власти. Перечеркнуто все лучшее за все годы. И эти люди несколько лет назад, после избрания говорили о законности, прозрачности, справедливости и т.д. При чем тут Интер, если весь нацсовет готов был голосовать за Княжицкого? Неужели не понятно, что всю эту мутню с проведением заседаний "задним числом", без кворума, с оформлением документов еще до заседаний инспирировал еще с прошлого года бывший член нацсовета? в своих интересах, а не из-за Интера или Княжицкого. Позорнейшее завершение карьеры тех кто так красиво говорил о демократии!
Правдоруб
5186 дн. тому
Какие все-таки законники, оказывается, сидят у нас в Нацраде! Как они знают и блюдут (так и хочется другую букву вставить в этом слове!) законы и Конституцию Украины! Просто обнять и плакать хочется! А на них, ангелов, охотятся семейства злобные... а заместо своры у них - суды да исполнительная служба! Ну, ничего! Впервой что-ли Нацраде вообще и Понедилку, в частности, судебные решения игнорировать? А на законы вместе с Конституцией вместе они давно плевать хотели с бАльшой колоко... колонны на ул. Прорезной! Но нет!!! ЗАКОННЫЕ судебные решения они не игнорируют - только НЕЗАКОННЫЕ не выполняют! Благо, что теперь, судя по Понедилко, решать, какие в Украине судебные решения законные, а какие - нет будут не апелляционные, там, высшие или верховные суды, а сразу Нацрада и ее Главный Эксперт по Законности Судебных Решений г-н Понедилко... Вот это уже верх наглости!!!! Совсем чинуши уже от власти и бардака оборзели!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду