Хорошковський: я вдячний менеджменту «Інтера» за повернення частот державі

21 Квітня 2010
21773
21 Квітня 2010
19:15

Хорошковський: я вдячний менеджменту «Інтера» за повернення частот державі

21773
Хорошковський: я вдячний менеджменту «Інтера» за повернення частот державі

Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський заявив, що ні СБУ, ні він особисто не має претензій до жодного телеканалу.

 

Про це він розповів в інтерв'ю кореспонденту інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна», відповідаючи на питання щодо конфлікту його приватних інтересів  як бізнесмена в минулому і державного чиновника у контексті розбіжностей  між Національною радою з питань телебачення і радіомовлення та телеканалом «Інтер».

 

«Можу лише подякувати менеджменту телеканалу "Інтер" за те, що він добровільно повернув виграні частоти державі, звільнивши мене від необхідності виправдовуватися», - підкреслив глава СБУ

 

Разом з тим, він відзначив, що СБУ насторожують деякі факти, замовчувані ініціаторами конфлікту: «заява члена Нацради Шевченка про відсутність кворуму під час визначення переможців конкурсу; проведення конкурсу без запрошення учасників; нетипова поведінка чиновників Укрчастннагляду, які протягом тижня то дають прораховані частоти, то відкликають всі дозволи, то знову погоджують; витягування, як з рукава, нібито незакритих (літніх!) засідань Нацради і голосування вп'ятьох (при кворумі 6 членів) не лише за переможців, але і за збільшення потужності передавачів».

 

Пан Хорошковський наголосив:

 

«Жодна країна в світі не дозволила б собі фактично безкоштовно збільшити потужність передавачів з 10 Вт (місцевий обхват) до 1 кВт (здатне покривати цілі області) лише рішенням чиновників і без конкурсу. Не кажучи вже про те, що реально ніхто не перевірив, чи зачіпає це інтереси військових, авіаційного сполуення, а також можливості впровадження цифрового телебачення. І цей перелік можна продовжувати».

 

Нагадаємо, 27 січня на конкурсі в Нацраді група «Інтер» отримала 20 частот з 89, виставлених на конкурс. Решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі.

 

Після цього, від каналів групи було подано кілька судових позовів до Нацради. Нині результати конкурсу оскаржують ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (телеканал НТН), а також  телеканали Enter Music і Enter Film. Також телеканал Enter Music подав персональний позов до членів Нацради Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.interfax.com.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21773
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знаток
5125 дн. тому
Хорош меняет собственников как перчатки. Глянцевое лицо абсолютно не развивает телеканал. Руками Созановского только разрушает. Уничтожили классный СПОРТИВНЫЙ Мегаспорт, сделав с него КУЙ-ТБ. Вскоре таким примитивным станет и Интер. Куда смотрят истинные собственники!? От лидера остались лишь воспоминания. А рейтинги - это все мыльные бульбашки...
фанта
5125 дн. тому
кльово. хорош сам себе похвалив. дожились
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду