«Радіо Ера» просило ліцензію на дротове мовлення, а напросилося на перевірку

13 Травня 2009
27374
13 Травня 2009
19:25

«Радіо Ера» просило ліцензію на дротове мовлення, а напросилося на перевірку

27374
«Радіо Ера» просило ліцензію на дротове мовлення, а напросилося на перевірку

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 травня відмовила ТОВ «Телерадіокомпанія "Радіо-Ера"» (м. Київ) у видачі ліцензії на мовлення з використанням першого та другого каналів проводового мовлення (УР1 та УР2). «Ера» просила проліцензувати відрізки мовлення 14.00 - 15.00 у суботу та неділю, на яких мовила до осені минулого року. Нацрада мотивувала своє рішення тим, що сьогодні вказані відрізки часу зазначено в ліцензії на мовлення Національної радіокомпанії України.

 

Як пояснив на брифінгу перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко, вирішення питання про видачу ліцензії на мовлення телекомпанії «Радіо-Ера» можливе за умови погодження використання зазначених у заяві відрізків часу мовлення з Національною радіокомпанією України та ВАТ «Укртелеком». Відповідного листа «Ера» не надала.

 

Розмова перейшла на підвищений тон, коли члени Нацради запитали представника компанії про ретрансляцію програм «Голосу Росії» на часових відрізках мовлення, що на них мовить «Ера».

 

Представник компанії емоційно пояснив Нацраді, що ідеться не про ретрансляцію, а про спільний продукт «Радіо Ера» та «Голосу Росії» і звинуватив Нацраду у вибірковості підходу.

 

«Коли ми разом із "Бі-бі-Сі" робимо програму "Ера жінки", то це Нацраду не непокоїть, а копродукція з російською компанією діє як червона ганчірка», - висловив свою думку представник компанії та залишив залу засідань.

 

Національна рада вирішила провести позапланову перевірку компанії для з'ясування обставин, на яких умовах транслювалися програми «Голосу Росії».

 

Як уточнила член Національної ради Тетяна Лебедєва, йдеться не про вибірковість підходу: трансляція програм зарубіжних мовників є усталеною практикою вітчизняних компаній (зокрема різні радіостанції транслюють продукт «Німецької хвилі», «Свободи», «Голосу Америки»), проте така діяльність має бути закріплена в ліцензії телерадіоорганізації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27374
Читайте також
28.04.2009 22:59
Мар'яна Закусило
29 090
27.04.2009 10:02
Олександр Лірчук, для «Детектор медіа»
51 002
22.04.2009 17:10
Андрій Кулаков, «Українська правда»
18 856
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sdfmvb
4948 дн. тому
Добрый День !!! Продаю! А ВВБГ КОГ-1 П ПЭП-В-100 ТГ
!
5474 дн. тому
Дело не в ретрансляции зарубежных вещетелей. Вопрос в том, ЧЕМ ездят по мозгам: http://val.ua/politics/ukraine/197577.html
Г.Б.
5474 дн. тому
Радио "Э...РАбиновича" следующей трансляцией после "Голоса России" организует трансляцию "Геволт Израиля".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду