Нацрада фіксує кризові тенденції на медіаринку

21 Травня 2009
27536
21 Травня 2009
08:59

Нацрада фіксує кризові тенденції на медіаринку

27536
Нацрада фіксує кризові тенденції на медіаринку

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 травня задовольнило заяви про ліквідацію районної радіостанції «Посулля» з смт Недригайлів Сумської області, анулювання ліцензії провайдера програмної послуги ТРК «ЛКТ-Плюс» (на застосування технології «телесело») і скасування зміни до ліцензії запорізької кабельної компанії «КТС». В останньому випадку компанія мала намір поліпшити технологію, проте це поліпшення потягнуло за собою стягнення ліцензійного збору в обсязі понад 300 тисяч гривень.

 

Усі компанії мотивували свої заяви браком коштів. На черзі - розгляд питання про ліквідацію радіостанції в Білозерці Херсонської області, фінансувати яку відмовилися її засновники - Білозерська районна рада.

 

Фатальним збігом обставин, що призвів до такої ситуації, члени Нацради на брифінгу назвали збільшення обсягів ліцензійного збору та фінансову кризу, зауваживши, що нині Нацрада докладає зусиль щодо перегляду формули розрахунку ліцензійних платежів.

 

 «Криза дійшла до медіаринку - зниження фінансових можливостей потягнуло за собою зміну медіаландшафту, - прокоментував ситуацію виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко. - Найближчим часом ця тенденція буде тільки поглиблюватися»

 

У свою чергу член Нацради Тетяна Лебедєва висловила занепокоєння щодо закриття місцевих та регіональних компаній у зв'язку зі складною фінансовою ситуацією.

 

«Якщо регіональне і місцеве мовлення зникнуть, то влада на місцях не тільки не контролюватиметься незалежними ЗМІ, а ще й піаритиметься за рахунок повністю підконтрольних комунальних медіа», - наголосила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27536
Читайте також
17.06.2009 16:48
Аксель Постинетт, РБКdaily
53 080
01.06.2009 07:54
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
39 361
29.05.2009 07:30
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
9 736
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vasa1_2
5453 дн. тому
Такие как Лясовский только торгуют а не занимаются регуляторной деятельностю. Таня иди на пенсию дай молодым поработать!
Злой
5455 дн. тому
Ну чья б корова мычала. Нацрада понаделала делов, одно решение тупее другого, а теперь они фиксируют крызу. Если что-то хотите угробить у нас в стране , поручите нацраде - они живенько справятся.
OBI-Consulting.eu
5455 дн. тому
Це тікі початок! Дійдемо в трендах до 2005 року до кінця 2009
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду