ІТК запроваджує новий рівень контролю достовірності телевимірювань

17 Квітня 2009
6852
17 Квітня 2009
21:22

ІТК запроваджує новий рівень контролю достовірності телевимірювань

6852
ІТК запроваджує новий рівень контролю достовірності телевимірювань

16 квітня на загальних зборах асоціації «Індустріальний телевізійний комітет» було ухвалено за основу нову модель алгоритму виявлення сімей із суттєвим відхиленням перегляду, повідомляє прес-служба ІТК.

 

Алгоритм запропонований до розгляду технічним комітетом ІТК, який розробив документ спільно із оператором піплметричної панелі - компанією GFK Ukraine. Метою впровадження алгоритму є виявлення у панелі родин із суттєвим відхиленням телеперегляду шляхом перевірки телеперегляду кожного домогосподарства за 5-ма критеріями, які не розголошуються.

 

Наступним кроком технічний комітет ІТК бачить затвердження процедури виключення домогосподарств, у яких буде виявлено суттєві відхилення телеперегляду, із піплметричної панелі. Згідно із рішенням ІТК, GFK Ukraine проводитиме розрахунки за алгоритмом щомісяця.

 

«Метою цієї процедури є посилення захисту системи від можливого зовнішнього втручання, - каже директор відділу медіадосліджень GFK Ukraine Ольга Росманова. - Ми сподіваємось, що це стане додатковим кроком до вдосконалення системи вимірювання телевізійної аудиторії, що додасть користувачам упевненості в якості та прозорості даних». Голова ІТК Олег Попенко назвав запровадження алгоритму створенням ще одного рівня контролю, завдяки якому асоціація зможе швидко виявити будь-який вплив на телеперегляд домогосподарств панелі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6852
Теги:
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SSSR
5484 дн. тому
Очень интересная статья. Особенно мне понравилось «виявлення сімей із суттєвим відхиленням перегляду» Т.е. ИТК не устраивает как семьи смотрят теле программы! Дожились! Предлагаю поснимать все приборы и поставить их в ИТК. Пусть Е.Котенко смотрит и меряет все что ей хочеться. Полностью поддерживаю Николая. Если измерения ГФК касаются не только каналов входящих в ИТК, но и нишевых, то и существующие проблемы нужно решать совместно, а не "втихаря"!
Likenikky
5485 дн. тому
Это, конечно, прекрасно. Вот только первая проблема панели - нерепрезентативность выборки и с ней надо бороться
Николай
5485 дн. тому
Ага, знаем мы эти критерии! Отключать те семьи которые стали меньше смотреть эфирные каналы, увеличить количество эфирных семей, поручить ИТК подбор новых семей и т.д. Что, нишевые каналы начали на хвост наступать! Есть еще один способ: нишевые каналы вообще уйдут с панели и перейдут на поспотовую оплату рекламы, а ИТК и ГФК пусть играются в свои пасочки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду