GFK Ukraine відстежуватиме заміну каналів у кабельних мережах і вивчатиме індивідуальні піплметри

6 Лютого 2009
5765
6 Лютого 2009
16:56

GFK Ukraine відстежуватиме заміну каналів у кабельних мережах і вивчатиме індивідуальні піплметри

5765
GFK Ukraine відстежуватиме заміну каналів у кабельних мережах і вивчатиме індивідуальні піплметри
У середині весни 2009 року компанія GFK Ukraine впровадить новий сервіс, який допоможе убезпечитись від неконтрольованої заміни каналів і таким чином підвищить якість панелі «50 тисяч+». Про це повідомила керівник медіа-департаменту компанії Ольга Росманова.
 
«Для кожного кабельного оператора в одну сім’ю буде встановлено один прилад, що скануватиме всі канали, які теоретично може приймати ця сім’я. Пристрій робитиме семпл звуку кожного каналу і щоночі надсилатиме їх на наші сервери. Там звук щоденно звірятиметься. Якщо аудіосемпли не збігатимуться, ми зможемо точно сказати, що канал замінено. Так само контролюватиметься ефір і кабель», - пояснила пані Росманова. Обладнання для такого відстеження вже придбане, і незабаром розпочнеться його тестування в офісі компанії.
 
Також, за словами виконавчого директора Індустріального телевізійного комітету Катерини Котенко, серед завдань із удосконалення телевізійних досліджень на 2009 рік є вивчення досвіду роботи та перевірки адекватності персональних приладів для вимірювання (індивідуальних піплметрів у вигляді годинників чи пейджерів). «Ми маємо зрозуміти, наскільки це працює, чи зможе це додати стабільності та прозорості, покращити якість телевізійних досліджень в Україні. Така система використовується у не багатьох країнах. Зокрема у Казахстані, з яким ми співпрацюємо», - сказала пані Котенко. Вона наголосила, що підвищення якості панелі «50 тисяч -» не входить у плани ІТК на цей рік.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5765
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду