Керівництво «Українського тижня»: конфлікт у редакції вичерпано

22 Січня 2009
19516
22 Січня 2009
10:13

Керівництво «Українського тижня»: конфлікт у редакції вичерпано

19516
<strong>Керівництво «Українського тижня»: конфлікт у редакції вичерпано</strong>

Конфлікт у редакції журналу «Український тиждень» вичерпано. Про це йдеться в офіційному повідомленні, отриманому «Детектор медіаю».

 
Згідно з повідомленням, між головним редактором журналу Романом Кульчинським і його заступником Павлом Солодьком з одного боку та топ-менеджментом «Українського тижня» з іншого досягнуто домовленостей щодо звільнення з посад за згодою сторін. У панів Кульчинського і Солодька, йдеться у повідомленні, немає претензій до роботодавця.
 
Нагадаємо, 16 січня стало відомо, що голова редакційної ради та представник інвестора «Українського тижня» – компанії «ECEM Media Україна» – Роман Цуприк запропонував Кульчинському і Солодьку звільнитися за власним бажанням.  За повідомленням джерела «ТК», причини було сформульовано так: «Кілька номерів погано продавалися, недостатнє використання потенціалу, передусім зовнішнього; немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації; окремі теми або не висвітлюються, або висвітлюються невчасно; самотік в роботі відділів і політична заангажованість».
 
Шеф-редактор журналу «Український тиждень» Юрій Макаров підтримав дії Романа Цуприка. «На жаль, інвестор правий. По-людськи мені глибоко прикро, але я розумію і приймаю логіку інвестора, який вимагає від проекту ефективності. Тим паче в умовах кризи», – озвучив свою позицію пан Макаров.  Згодом пан Цуприк назвав причиною звільнення Кульчинського і Солодька те, що вони «не впоралися з управлінням журналом».
 
 «Шкода, що через сплеск емоцій іноді некоректна інформація виходила назовні, що могло зашкодити іміджу проекту та видавця, – цитують автори повідомлення журналіста Андрія Лаврика, представника переговорної групи трудового колективу та редакційного осередку Незалежної медіа-профспілки України. – Потрібно віддати належне панові Цуприку. Він був співавтором ідеї створення саме такого журналу, яким є  "Український тиждень", і без його зусиль такий проект був би неможливий. В "Українському тижні" залишається чудовий професійний колектив, і, попри серйозні кадрові втрати, ми сподіваємося, що подальша наша робота над проектом буде успішною».
 
Голова редакційної ради журналу «Український тиждень», який водночас є керівником проектів  компанії  ECEM Media GmbH в Україні, Роман Цуприк так прокоментував ситуацію:  «Ми цінуємо те, що  Роман та Павло  зробили для проекту.  У нас залишаються нормальні стосунки. Без сумніву, це дуже талановиті журналісти, і ми розраховуємо на подальшу співпрацю з ними».
 
Роман Цуприк також повідомив, що разом із головним редактором та заступником головного редактора видання покидають керівник відділу політики Анатолій Бондаренко, керівник відділу економіки Сергій Лук’янчук і журналіст Олексій Просєкін, із якими питання їхнього звільнення вже теж узгоджене. «Ми шкодуємо про їхнє рішення, але сподіваємося на продовження співпраці в іншому форматі», – повідомив керівник проектів ECEM Media в Україні.  
 
Самі Солодько і Кульчинський не дають коментарів (за інформацією «Детектор медіа», такою є одна з умов угоди між ними й топ-менеджментом). Джерела «ТК» стверджують, що їм, а також іншим журналістам, що йдуть із «Українського тижня», буде виплачено грошову компенсацію.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19516
Читайте також
19.05.2009 06:54
Анатолій Бондаренко, для «Української правди»
32 670
19.01.2009 12:05
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
27 855
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
прокол
5579 дн. тому
Нужно было в калькуляцию включить вынагороду макарову за мужскую непригодность
5579 дн. тому
а что слышать? Паша и Роман говорили-говорили с Цуприком, увидели, что он их видеть не желает нивкакую, и запросили бабла. спрос диктует предложение! и журнал не стали топить, и сами с мешком денег и ядром команды ушли.
5579 дн. тому
так, щось хлопів зовсім не чути...думаю що якраз Паша і є помилкою Роми
бумбараш
5579 дн. тому
выходи, Паша и Роман признали свою некомпетентность в управлении журналом? интересно услышать здесь их мнение
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду