detector.media
«Телекритика»
22.01.2009 10:13
Керівництво «Українського тижня»: конфлікт у редакції вичерпано
<strong>Керівництво «Українського тижня»: конфлікт у редакції вичерпано</strong>

Конфлікт у редакції журналу «Український тиждень» вичерпано. Про це йдеться в офіційному повідомленні, отриманому «Детектор медіаю».

 
Згідно з повідомленням, між головним редактором журналу Романом Кульчинським і його заступником Павлом Солодьком з одного боку та топ-менеджментом «Українського тижня» з іншого досягнуто домовленостей щодо звільнення з посад за згодою сторін. У панів Кульчинського і Солодька, йдеться у повідомленні, немає претензій до роботодавця.
 
Нагадаємо, 16 січня стало відомо, що голова редакційної ради та представник інвестора «Українського тижня» – компанії «ECEM Media Україна» – Роман Цуприк запропонував Кульчинському і Солодьку звільнитися за власним бажанням.  За повідомленням джерела «ТК», причини було сформульовано так: «Кілька номерів погано продавалися, недостатнє використання потенціалу, передусім зовнішнього; немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації; окремі теми або не висвітлюються, або висвітлюються невчасно; самотік в роботі відділів і політична заангажованість».
 
Шеф-редактор журналу «Український тиждень» Юрій Макаров підтримав дії Романа Цуприка. «На жаль, інвестор правий. По-людськи мені глибоко прикро, але я розумію і приймаю логіку інвестора, який вимагає від проекту ефективності. Тим паче в умовах кризи», – озвучив свою позицію пан Макаров.  Згодом пан Цуприк назвав причиною звільнення Кульчинського і Солодька те, що вони «не впоралися з управлінням журналом».
 
 «Шкода, що через сплеск емоцій іноді некоректна інформація виходила назовні, що могло зашкодити іміджу проекту та видавця, – цитують автори повідомлення журналіста Андрія Лаврика, представника переговорної групи трудового колективу та редакційного осередку Незалежної медіа-профспілки України. – Потрібно віддати належне панові Цуприку. Він був співавтором ідеї створення саме такого журналу, яким є  "Український тиждень", і без його зусиль такий проект був би неможливий. В "Українському тижні" залишається чудовий професійний колектив, і, попри серйозні кадрові втрати, ми сподіваємося, що подальша наша робота над проектом буде успішною».
 
Голова редакційної ради журналу «Український тиждень», який водночас є керівником проектів  компанії  ECEM Media GmbH в Україні, Роман Цуприк так прокоментував ситуацію:  «Ми цінуємо те, що  Роман та Павло  зробили для проекту.  У нас залишаються нормальні стосунки. Без сумніву, це дуже талановиті журналісти, і ми розраховуємо на подальшу співпрацю з ними».
 
Роман Цуприк також повідомив, що разом із головним редактором та заступником головного редактора видання покидають керівник відділу політики Анатолій Бондаренко, керівник відділу економіки Сергій Лук’янчук і журналіст Олексій Просєкін, із якими питання їхнього звільнення вже теж узгоджене. «Ми шкодуємо про їхнє рішення, але сподіваємося на продовження співпраці в іншому форматі», – повідомив керівник проектів ECEM Media в Україні.  
 
Самі Солодько і Кульчинський не дають коментарів (за інформацією «Детектор медіа», такою є одна з умов угоди між ними й топ-менеджментом). Джерела «ТК» стверджують, що їм, а також іншим журналістам, що йдуть із «Українського тижня», буде виплачено грошову компенсацію.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY