Юрій Макаров про звільнення Романа Кульчинського та Павла Солодька: «На жаль, інвестор правий»

17 Січня 2009
23009
17 Січня 2009
15:11

Юрій Макаров про звільнення Романа Кульчинського та Павла Солодька: «На жаль, інвестор правий»

23009
Юрій Макаров про звільнення Романа Кульчинського та Павла Солодька: «На жаль, інвестор правий»
Юрій Макаров, шеф-редактор журналу  «Український тиждень», прокоментував намір інвестора звільнити головного редактора журналу Романа Кульчинського та його заступника Павла Солодька.
 
«На жаль, інвестор правий. По-людськи мені глибоко прикро, але я розумію і приймаю логіку інвестора, який вимагає від проекту ефективності. Тим паче в умовах кризи», - озвучив свою позицію пан Макаров.   
 
Як розповів Юрій Макаров «ТК», після перемовин, які відбулися в редакції 16 січня, позиція Романа Цуприка, голови редакційної ради та представника інвестора, не змінилася: він і далі наполягає на звільненні головного редактора та його заступника, яке у результаті конфлікту має відбутися уже не на договірних засадах, а на підставі законодавства про працю. Позиція Кульчинського та Солодька – застосувати профспілкові важелі впливу на ситуацію. «На сьогодні сторони залишили за собою свободу дій – як розгортатимуться далі події, мені не відомо», - зазначив пан Макаров.
 
За його словами, офіційно позицію солідарності з головним редактором та його заступником висловили також редактор відділу політики Анатолій Бондаренко та редактор відділу економіки Сергій Лук’янчук. Кадрові втрати, які понесе видання, Юрій Макаров схарактеризував як надзвичайно важкі, але не фатальні – видання буде виходити
 
На запитання, хто готуватиме наступний номер, пан Макаров відповів: «У видання залишився шеф-редактор, який досить довго безпосередньо цим займався і буде далі цим займатися. Тим паче, що інший мій проект «Культурний фронт» (Перший канал) уже став на колію, і я знову зможу більше часу присвятити журналові».  
 
Як повідомляла «ТК», головному редактору журналу «Український тиждень» Романові Кульчинському та його заступникові Павлові Солодьку представник інвестора та голова редакційної ради видання Роман Цуприк запропонував написати заяви на звільнення. Суть претензій: «кілька номерів погано продавалося, недостатнє використання потенціалу, передусім зовнішнього; немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації; окремі теми або не висвітлюються, або висвітлюються невчасно; самотік в роботі відділів і політична заангажованість».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23009
Читайте також
19.01.2009 12:05
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
27 850
Коментарі
36
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Белый и Пушистый
5552 дн. тому
Журнал "Украинский тиждень" - прекрасный пример того, какое убожество могут слепить люди, не имеющие никакого представления о том, как работает пресса. Главный ответственный за это убожество - Юрий Макаров. Он сам это понимает, отсюда и лесть в адрес инвестора. Не умом, так языком. Что касается ситуации с увольнением Кульчинського и Солодька - она плохо пахнет. Нельзя ни по каким принципам вышвыривать на улицу двух топ-менеджеров только потому, что пару номеров журнала плохо продавались. Это не аргумент. Здесь явно какая-то грязная игра с интригами. На месте журналистов я бы подал в суд. Что касается моего отношения не к ситуации, а к журналу - это такое же позорище, как закрытая к счастью передачка Макарова "Культурний фронт". Чем меньше такого позорища, тем свободней дышится. P.S. С ухмылкой читаю коммент Мюллера Гестапо. Вы за кого играете?) То Макаров тужился, распространяя бредни о своем якобы "дворанском" происхождении, то вы теперь. Поймите вы, нет у Макарова за душой ни происхождения, ни таланта-интеллекта-эрудиции, ни нравственных принципов (в очередной раз убеждаюсь в этом, читая его медоточия в адрес инвестора, чей поступок выглядит очень сомнительно). Не подбрасывайте дров в костер, на котором черти будут Макарова в котле варить)
аматор - Профі
5576 дн. тому
Скажи, бабушка, почему у тебя такие макаровские уши? - А это чтобы слышать, не стучит ли кардан...-Бабушка, а почему у тебя такие макаровские пальцы? - А это чтобы вовремя настучать очередному хозяину на талантливых замов...
Профі
5576 дн. тому
Об'єктивно - цілком закономірне рішення власника. Рівень журналу був нижче плінтусу. Актуальним, відповідаючим на питання сьогодення щотижневик назвати було важко. Для альманаху - нормально, для щотижневика - неприпустимо. Регулювання тематичної політики - справа головного (і до речі, шеф-) редактора. Багато з матеріалів були об'єктивно цікавими. Однак, клас професіоналів - в стабільності. А якщо поряд з третиною цікавих матеріалів дві третини аби-яких, "прохідних", та ще й аби-як вирішені макетні, художні питання - це вже діагноз. Журналу потрібен реінжинірінг, і власникам потрібно побажати просто здорового глузду. Будь який продукт, а особливо - публіцистичний - має бути якісним, кращим за все, що є на ринку - лише тоді він буде бізнес-ефективним.
мюллер гестапо
5576 дн. тому
Какими бы "пересмешниками" не подписывались Юра Макаров с его очередной благоверной, ежу понятно - эта вся свистопляска устроена Его Подсидельчеством Юрой. Чувствуется генетика его родного дедушки, семеновского капитана, участвовавшего в правоэсеровском мятеже в Ярославле летом 1918 года ( уже тогда Макаровы шли на любые политические компромиссы, за единую-неделимую монархист и с эсерами договорился...)Только как бы Юре не допрыгаться и не побираться как Воробьянинову у входа в Провал (над которым написано "Украина, где все продают друг друга дешевше Иуды")На самом деле, Юрасик, видно, начал получать конверты на Липской и в Зоряном - президентская кампания уже началась, и старый белогвардеец решил наконец сменить хозяина в соответствии с голосом крови. Роднянскому профессиональное украинофильство уже на фиг не надо, Лёша далеко, а через москвошвею можно и дедовское поместье на Ярославщине реституировать...звиняюсь, вернуть
ЖЖурік
5576 дн. тому
Уточнення щодо кандидатур: Кульчинський прийшов в "УТ" на пост замредактора, а Солодька Макаров узяв як спецкора. Це вже з часом вони піднялися по сходинках - очевидно, тоді їхня робота задовольняла п. Цуприка. Тому така різка зміна ствалення дивує - підстав не було, щодо Солодька так точно. Сумніваюся навіть, що Цуприк із ним часто спілкувався.
З точки зору головного редактора
5576 дн. тому
Оцінка журналістської діяльності не робиться за принципом - "а міне ндравіццо/кока хрень!" Яким би не був журнал - результат бізнес-проекту оцінюють не за принципом: "кілька номерів погано продавалося". Пан Цуприк навіть не розуміє, що каже дурницю і видає свою непрофесійність з головою. Так само і пан Макаров виглядає дивно з фразою "По-людськи мені глибоко прикро, але я розумію і приймаю логіку інвестора" - наче він тільки квіточки у редакції поливає. Ці двоє очевидно неправі, бо не мають за собою чітких аргументів на корись своєї позиції. Тому неприципово - чи білі та пухнасті Кульчинський з Солодьком, чи десь схибили: принципово те, що їхнє керівництво повинно першим демонструвати переконливість та професійність своєї позиції. Особливо тому, що і пп. Цуприк і Макаров свого часу особисто погоджувались з кандидатурами Кульчинського та Солодька на посади головреда та зама. То хто тоді відповідає за власні вчинки в першу чергу, га?
LJ
5576 дн. тому
http://ut-magazine.livejournal.com/63726.html
А. Лаврик
5577 дн. тому
Отаре, я тут часто люди самі із собою говорять?
Z
5577 дн. тому
Дякую, пане ZZZ. З Водохрещем!
ZZZ
5577 дн. тому
Пацаны кончай базар. Вон Олю Сумскую попросили с театра, попросили с плюсов и барышня не жаловалась, не плакалась. Вообще есть вещи поважнее. Крещение например. С праздником!
Могила
5577 дн. тому
Я чув, що проблема Макарова зовсім в іншому: нібито півроку тому його відсторонили від проекту, залишили за ним декоративні функції через те, що він, мовляв, надто м'який. А він погодився, щоб не забруднити білих шат. Нічого не буде путнього, доки такі "інтєліґєнти" раптом що відходять вбік. Треба вміти битися за те, що ти вважаєш за правильне.
XX
5577 дн. тому
Петя! С твоей оценкой писанины Ромы и Паши согласен. А что касается девушек , тут ты не прав. Хороших мало.
петя
5577 дн. тому
Вася, не бойсь и не впадай в депресняк! Если ты взрослый мужик, то должен понимать, что журнал это коллективное творчество. Незаменимые люди есть, но Рома и Паша к ним не относятся. Паша пишет плоско и банально, но часто. Рома редко, но занудно. Вроде все на месте, а читать неинтересно. Вася! Может тебе просто рано читать такие журналы? Может лучше оглянись вокруг. Там много девушек хороших.
А. Лаврик
5577 дн. тому
Валя, не "пались"!
кузик
5577 дн. тому
завтра, завтра, пане Андрію. ложками. цебто - відрами
А. Лаврик
5577 дн. тому
Я оце зайшов отримати порцію лайна у свій бік. Хто перший?
Читач
5577 дн. тому
Подивився з перших номерів на склад редакції. Він неодноразово змінювався, і ніякого галасу з цього приводу не було. Щодо самого тижневика, то він ставав краще. Так буде і зараз. Кадрові зміни потрібні аби не було застою. А хлопці нехай проаналізують свою роботу в редакції. Десь, мабуть, вони схибили і серйозно. Інвестори вміють рахувати не тільки гроші, але й добре розуміються на спеціалістах. Фахових і порядних людей не звільняють просто так за нізащо.
Жорик
5577 дн. тому
Ай да Рома и Паша! Ай да молодцы! Настоящие комсомольцы-ленинцы - профсоюзную организацию вспомнили. Вы бы еще партком сварганили. Мужество надо иметь - хреново работали - уходите без скулежа. Предлагаю вам, ребята, обратиться с открытым письмом к инвестору, в котором предложить ему оставить все свои денежки, предназначенные для выхода Тижня вам - спецам ахренительным, а самому (инвестору) с...бывать в свою Австрию-Австралию и не путаться под ногами. Не то съест его грозная профсоюзная организация
курага
5577 дн. тому
я-то в себе вполне разобрался и мне известно, что по многим спорным вопросам истории, внешней политики и проч. есть как минимум две точки зрения. а журнал тупо дает проющенковскую. и что тут объективного??? тыждэнь - боевой листок лицемера ющенко и ко
Popil
5577 дн. тому
Пан Макаров в цій справі ні до чого? Він просто "прохожий"? Дуже дивує позиція "суперінтелігента". Так, із совістю у нього великі проблеми вимальовуються...
Вася
5577 дн. тому
Если их уволят не буду читать УТ (такое разочарование) теряем хороших журналистов
з пасіки
5577 дн. тому
Дивує позиція Макарова. Він повністю знімає з себе усю відповідальність. Цікаво, а совість в цього інтелігента є? А чи ж шеф-редактор не винний у тих проблемах, які перелічив інвестор. Висновок один: головне - мати публічність, будь-яку, найдешевшу, бо тільки вона може захистити. А хлопцям, яких звільняють раджу максимально задіяти методи Кіпіані, коли того звільняли з Фокусу. Це те, що в нашій країні спрацьовує...
Федір
5577 дн. тому
Курага, ти розберись в собі. до чого тут журнал? ти просто паталогічно ненавидиш Україну, і користуєшся не власною головою, а таезами Кремля
Yale
5577 дн. тому
Гм, десь я вже читав про "по-людськи мені глибоко прикро". А, згадав де: <<<Алексей Воинович скинул морок, стал приходить в себя. – Не поспеваю мыслью за вашими речениями, – воскликнул он, подбежав к сыну и обняв его, – но вижу, что вы желаете Митридату погибели. Сжальтесь над младенцем! Или уж разите нас обоих! Сказал – и рубашку рванул, как бы обнажая грудь. Никогда папенька не был таким красивым, как в этот миг! Но Маслов родительской самоотверженностью не восхитился, равнодушно пожал плечами: – Гляди. Мне что одного похерить, что двоих. Только не будь ещё глупей, чем я про тебя думаю. Чем лишиться всего, лучше потерять часть. У тебя ведь есть и другой сын. Решай, Карпов. У меня театры разводить времени нет. Желаешь умереть – умрёшь. Хочешь жить – поедешь, со мной в Питер. Жену и старшего сына бери с собой. Для начала выговорю тебе чин статского советника, да в память о царицыном воспитаннике тысячонку душ. Для утешения. Но это пустяки. Скоро свершится некое событие, после которого мой помощник получит всё, что пожелает – хоть графский титул, хоть министерство. Только служи верно, не двурушничай. – Графский титул? – повторил Алексей Воинович. – Ми… министерство? И вдруг перестал быть красивым. .... По лицу Карпова-старшего ручьём потекли слезы. – Бог свидетель, я имел о тебе попечение самого нежного отца, но что я могу сделать? – зарыдал он, обнимая сына. – Ты же слышал, его превосходительство говорит, что ты всё равно обречён. Так не будь жестокосерден, не разрывай мне сердце. Подумай о матери, о брате, о твоём любящем отце наконец! И Митридат понял, что в самом деле обречён, теперь уже окончательно и бесповоротно. И заплакал. Но не от страха, а от невыносимой печали.>>>
курага
5577 дн. тому
мда... Тыждэнь - жутко объективный журнал))) Они объективно рассказывают о детских годах якобы бандита Бандеры, о прелестях НАТО, о якобы врагах-"москалях"... И объективно помалкивают о том, как террористы из ОУН убивали мирных украинцев, как НАТО пляшет под дудку США и как половине страны затыкают рты и запрещают говорить на родном русском языке. я бы вообще весь коллектив там разогнал, в первую очередь пана Макарова
Федір
5577 дн. тому
Часопис був {CENSORED}. статті (особливо економічні) були слабкими та інколи викликали сміх. Здається, нічого поганого в тому, що часопис вирішив змінити головного редактора немає. Головний редактор - найманий працівник. навіщо влаштовувати {CENSORED}?
кокотюха
5577 дн. тому
Цікаво або навіть показово, що під звільнення потрапили ті журналісти, в чиї обов`язки входить в більшій чи меншій мірі цікавитися політикою. Зайвий раз підтверджує: політика - зло, навіть для хороших людей.
С.П.Остерігач
5577 дн. тому
Здається, не звідти почали. Якшо згадати про рибу, то першим кандидатом на "за власним" має бути шеф-редактор. Наврядчи Макаров був не в курсі, що відбувається при підготовці журналу і т.ін.
Абсолютно не злой журналюга
5578 дн. тому
Ребята плохо прогибались, вот и залетели. Это ужасные будни украёнскоі журналистики. За км слышен запах подлости предательства и вони (вместо пота). Есть ще друга проблема. Когда ключевые позиции в большинстве изданий занимают "свои" люди либо родычи. Каков менеджмент, таково и издание. Я к сожалению не знаю закулисных трений данного видання, але могу констатировать лишь одно: на свалку могут выкинуть всякого и каждого, не взирая на былые заслуги и в любой момент. Еще бы: «кілька номерів погано продавалося, недостатнє використання потенціалу, передусім зовнішнього; немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації; окремі теми або не висвітлюються, або висвітлюються невчасно; самотік в роботі відділів і політична заангажованість». Подобный ярлык сегодня можно было бы прилепить на любое издание, включая газеты "Сегодня", "Урядовий кур"єр" и даже супержелтый "Блик".
хехе
5578 дн. тому
немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації да я более нацистского журнала не видал. и так там из номера в номер: Бандера - святой, Россия - враги, Ющенко - так... фу
катря
5578 дн. тому
а я макарова зауважала. все чітко сказано і ні слова зайвого, і ніяких обідок. респект.
Бруківка
5578 дн. тому
Не зрозуміла позиція Макарова. Якщо справді йдеться про фінансову ефективність видання, то чому відповідати за повинен лише головний редактор і його заступник? Чим же тоді займався шеф-редактор? Якщо був "весільним генералом", то як може судити про правоту чи неправоту інвестора? А якщо все ж був шеф-редактором, то мабуть мав би реагувати якось інакше...
otar
5578 дн. тому
xmmk, це не стаття.
xmmk
5578 дн. тому
Ще забули описати як він руками потирає і посмішка розтягнута цим фактом з вух не злазить. Я не знаю що саме казав і чого не казав Макаров, але як на мене, ця стаття побудована так щоб поставити його в поганому світлі.
Пересмешник
5578 дн. тому
а в чому проблема, якщо власник хоче звільнити головного редактора?
5578 дн. тому
Юра как всегда сдает своих.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду