Роман Цуприк: Кульчинський і Солодько не впорались з управлінням «Українським тижнем»

19 Січня 2009
30891
19 Січня 2009
13:57

Роман Цуприк: Кульчинський і Солодько не впорались з управлінням «Українським тижнем»

30891
Роман Цуприк:  Кульчинський і Солодько не впорались з управлінням «Українським тижнем»
19 січня головний редактор журналу «Український тиждень» і його заступник, прибувши в офіс, виявили, що замок у їхньому кабінеті змінено. Інформацію, оприлюднену у веб-щоденнику редакції, підтвердив «ТК» Роман Кульчинський.
 
«На прохання пояснити ситуацію керівництво підприємства повідомило, що замки було змінено на прохання «представника інвестора» Романа Цуприка, який нібито відсторонив Солодька і Кульчинського від виконання обов'язків. Наказу по підприємству або іншого документу про відсторонення головний редактор і його заступник вимагали, але не отримали», - ідеться в повідомленні. 
 
Роман Цуприк, голова редакційної ради та представник інвестора журналу «Український тиждень», пояснив «Детектор медіа», що не має стосунку до заміни замків на кабінетах:  «Я не можу прокоментувати це рішення, тому що я не є гендиректором, а лише головою редакційної ради. Я не знаю, які кроки здійснюються в цей момент, але запевняю вас – усі кроки буде здійснено в рамках законодавства», - сказав пан Цуприк «Детектор медіа».  
 
Як повідомляла «ТК», головному редактору журналу «Український тиждень» Романові Кульчинському та його заступникові Павлові Солодьку представник інвестора та голова редакційної ради видання Роман Цуприк запропонував написати заяви на звільнення.
 
Коментуючи мотиви цього звільнення, пан Цуприк зазначив: «Я як представник інвестора прийшов до висновку, що пан Роман та пан Павло недостатньо добре впорались із управлінням проектом».
 
Наслідками цього пан Цуприк назвав як граматичні помилки, що виникають не через погану роботу коректорів, а через порушення технології здачі матеріалів, так і досадні провали у розповсюджені журналу, зумовлені редакційними проколами – недоречним вибором тем.
 
«За кілька останніх місяців по окремих номерах приймалися такі рішення, що призводили до падіння продажів у кілька разів. Приміром номер, який було присвячено річниці виходу журналу... Через те, що він був присвячений внутрішній ситуації в редакції, «журналом про себе», він не був сприйнятим ринком – продаж впав на 40%. У ситуації, коли у журнал вкладаються такі великі гроші, коли була така потужна промо-компанія, приймати подібні рішення, які ідуть врозріз із усталеною, напрацьованою, очікуваною читачем моделі видання, є неприпустимим. Те саме можна сказати про передноворічний номер», - сказав Роман Цуприк.
 
Як повідомив «ТК» Роман Кульчинський, ані він, ані Павло Солодько заяв про звільнення писати не збираються. Для переговорів з інвестором сформовано переговорну групу, усі новини, відкрититй, лист та протоколи профспілкових зборів найближчим часом з’являться у веб-щоденнику «Українського тижня».
 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30891
Читайте також
19.05.2009 06:54
Анатолій Бондаренко, для «Української правди»
32 671
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kateri
5560 дн. тому
странно, а я из-за предновогоднего номера и номера про годовщину журнала обратила на него внимание и стала покупать :(
споглядач (до книжник)
5582 дн. тому
:) не попали. до жодного з проектів, де цуприк миє гроші, я не причетний. хоч знаю про ці проекти досить, щоб переконано вважати їхніх постійних учасників (незмінну кочівну частину колективу) покидьками.
Андрій
5583 дн. тому
Боже, подивлюся які всі сильні чоловіки, як всі інші витримуюють технології...теоретики срані, геть з коментів у бізнес, пишіть за гроші, а за "чоловічість" я б на місці Романа повиловлював "гєроїв" і повідрізав яйця.
книжник
5584 дн. тому
_споглядач Світ такий несправедливий... "Тупуватий" інвестор зупинив Ваш прекрасний політ у той момент, коли вже, здавалося, здіснилась мрія про те, що "генію" повинні просто платити, платити багато й радіти за це почесне право. Бачу, досі шукаєте "розумного" інвестора. Розумію, Вам болить...
Роман Ц.
5584 дн. тому
А "Тиждень" не тупцює, тиражі зростають, продаваність теж.
споглядач
5584 дн. тому
А нікому не цікаво довідатись, чому Цуприк ні зараз, ні після аналогічного (один в один) гвалтовного закриття "Книжника-ревю" влітку 2007 року так і не назвав прізвище інвестора? За півроку Цуприк відкриє новий проект, на який (побачите!) чекатиме доля цих двох видань. Може, час поворушити мізками і підключити відповідні органи, щоб зрозуміти, з якою метою і за чиї гроші тупуватий і недалекий Цуприк провадить свою діяльність в українському медіа-просторі?
есаул
5584 дн. тому
ПЕЧАЛЬНА ІСТИНА В ТОМУ, що успішному виданню потрібні журналісти й редактори відділів, що самі створюють БЛИСКУЧИЙ продукт і не потребують, щоб хтось підправляв-виправляв, доводив хоч до якогось блиску інтелектуально й мовно тьмяний продукт. Питання, де їх узяти, блискучих, інтелігентних, креативних? Навкруги суцільне ліниве й пихате СЕЛО! Скільки ще віків прожити, щоб відродилася якість, щоб не було соромно. Нинішня редакція Тижня - дитячий садок, або провінційний цирк на дроті. Для усвідомлення Макаровом своєї месійно-зіркової ролі - краще колективу й не придумаєш. Як і в усій Україні, основна причина тупцювання Тижня, як бачимо, в голові.
5584 дн. тому
Печальна істина в тому, що в журнал однаково рівну долю вклали і Кульчинський, і Макаров. Кульчинський з Солодьком пахали, а Макаров маленькими штрихами наостанок додавав уже майже готовому продукту блиску. Коли він покинув "Тиждень" і пішов робити "Культурний Фронт", то продукт "УТ" закономірно втратив блиск. А якщо "Тиждень" покине група, яка безпосередньо робила журнал, блиск доведеться наводити на якийсь зовсім інший продукт. Знайти нових редакторів - не проблема, але журнал стане іншим. Не гіршим, і не кращим, просто іншим. Не факт, що Макаров справиться з цим завданням. Шкода, що інвестори цього не хочуть розуміти.
брр
5584 дн. тому
Олександр Чужинський ! ваша правда - 200%
мюллеру из гестапо
5584 дн. тому
Старикан! Ты прав, но не во всем. Внук выродился, как еще носит фамилию семеновского деда? Его дед шел в аттаку с лозунгом "Бей большевицких -идов, спасай Россию!" Дедуля перевернулся бы в гробу, увидав с того света, как внук ежедневно и ежечасно подтанцовывает 7+40 и подпевает халву нехилу. Если, таким образом, хочет замолить грехи дедули - чистильщика Великай Расссеи - ничего не получится. Хоть намерение его вполне можно приветствовать. УТ для внука семеновского деда - камуфляжная маска. Старается предстать украинским интеллигентом, все равно получается то, что видим в "культурном фронте", если кому-то удается досмотреть до конца.
мюллер гестапо
5585 дн. тому
Эта вся свистопляска устроена Его Подсидельчеством Юрой. Чувствуется генетика его родного дедушки, семеновского капитана, участвовавшего в правоэсеровском мятеже в Ярославле летом 1918 года ( уже тогда Макаровы шли на любые политические компромиссы, за единую-неделимую монархист и с эсерами договорился...) Юрасик, видно, начал получать конверты на Липской и в Зоряном - президентская кампания уже началась, и старый белогвардеец решил наконец сменить хозяина в соответствии с голосом крови. Роднянскому профессиональное украинофильство уже на фиг не надо, Лёша далеко, а через москвошвею можно и дедовское поместье на Ярославщине реституировать...извиняюсь, вернуть
Олександр Чужинський
5585 дн. тому
З Макаровим працював досить довго, щоб поставити діагноз. Психологічно, духовно, фізично слабкий індивід, згідно анкети, чол.статі. Не терпить біля себе будь-кого, хто може затьмарити його "зірку", тому й тримав головним редактором слабенького по всім параметрам Романа, єдиний м"яз якого, татусь у парламенті. Макаров ні за що не погодиться, щоб новий редактор був сам по собі "зіркою". Прийде чергове "чмо", різниця буде лише у прізвищі. Самозакоханий і підстаркуватий "нарцис" має і позитивні якості, проте до успіху журналу УТ в наші нелегкі часи ці якості Макарова не потрібні. Якби ж то втаємничений інвестор зрозумів, що майбутнє його проекту в протиставленні нового головного редактора "зірці", що потребує "віагри".
5585 дн. тому
зараз все це вже найбільше скидається на обопільну істерику. А проблема як на мене в тому, що одні (творчі) трошки заспокоїлися на доволі ситому житті - визнаємо, таки є, перші числа були краще, а інші, прикриваючись кризою і боячися за свій добробут (бо ж представник наразі не інвестор) хапаються за кийка, нічого не тямлячи в ділі створення і ведення журналу. Переконана, що Макаров може і мусить теє все розрулити, бо інакше вже, люди добрі, нема правди на землі. А цуприківські засоби таки махрове жлобство. Від такого багато і стабільніших і грошовитіших проектів гинули. До речі, панові Тарасу - то ви, не знайшовши журналу в кіоску, може таки його передплатили? Аби і себе убезпечити, і журнал підтримати? А УТ жалько - стіки брєдів всяких годують і тримають, а його б’ють та руйнують - значить варто підтримати
Цікавий
5585 дн. тому
Порушення технологій - типова ознака, що Кульчинський не доріс до керування прокетом. Нема про що говорити. Цікава думка пана Андрія (перший коментар) - інвестор (через свого представника), який вимагає ефективності, є жлобом? Інвестор проти теперішнього керівника, шеф-редактор проти - що іще потрібно? Ви хочете натякнути, що краще розумієтея на виданні журналів, ніж Макаров? Можливо. Але у цьому треба ще переконати людей, а тоді вже гнути кирпу. Дитяча хвороба всезнайства - от діагноз цієї події
Тарас
5585 дн. тому
Як це часто трапляється з київськими бізнесменами зі сфери видавничого та медіа-ринку, знову не тих роблять винними... Якщо погано працює ЗБУТ, то редація й піарники не вплинуть на ріст продажів. У Львові, наприклад, останні 2 місяці майже НЕМОЖЛИВО було купити УТ у газетних кіосках. Раніше я щотижня купував журнал, а останнім часом просто НЕ МІГ ЙОГО ЗНАЙТИ. Виглядає на якийсь просто запланований "теракт". Такщо не там рубаєте, панове...
Богдан Кутєпов
5585 дн. тому
Та ж покажіть хоч хто-небудь фотку цього Цуприка!
Андрій
5585 дн. тому
Думаю, що просто комусь як завжди захотілось чужого. Вічна українська проблема - якщо створюється щось непогане, завжди з'являється жлоб, якому це треба (хочте називайте його представник інвестора). Він як правило підгортає все під себе, а через якийсь неповний час виявляється, що все розвалено. Бо він нездара. А зруйнованого - не поновити. Так зі всім - з пієприємствами, фільмами, затишними кнайпами, помаранчевою революцією - все зруйновано і обісрано. Чомусь завжди перемагає жлобство! Мабуть таки прощай Тиждень. Хоча все одно треба боротись. А Макаров таки гнида.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду