Ігор Курус заявив, що радіо «Мелодія» загрожує банкрутство. Компанія це спростовує

21 Січня 2009
20147
21 Січня 2009
18:46

Ігор Курус заявив, що радіо «Мелодія» загрожує банкрутство. Компанія це спростовує

20147
Ігор Курус заявив, що радіо «Мелодія» загрожує банкрутство. Компанія це спростовує
Кілька українських телерадіокомпаній стоять на межі банкрутства. Про це заявив на брифінгу Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
 
«Ми розглядали сьогодні питання по «Оніксу» (радіо «Мелодія») - компанія не може сплатити ліцензійний збір», - так аргументував пан Курус свою заяву.
 
Також, за словами пана Куруса, ще орієнтовно три компанії очікує та сама доля. Їх назви пан Курус відмовився оприлюднити.
 
Віталій Шевченко, голова Нацради, наголосив, що суттєве підвищення ліцензійного збору загострило ситуацію на ринку у зв’язку із фінансовою кризою – компанії не можуть взяти кредити в банках, щоб сплатити за ліцензії.
 
Представник компанії «Онікс» Станіслав Карпій підтвердив, що компанія має проблеми з виплатою ліцензійного збору за новою високою ставкою.
 
«Згідно з новою методикою нарахування ліцензійного збору за 15 частот радіо «Мелодія»
має сплатити 4 млн. 238 тис. грн. Це велика сума і ми просили відтермінувати нам сплату на рік, але нам подовжили термін лише на місяць», - сказав пан Карпій. Проте він заперечує, що йдеться про банкрутство. 
«Національна рада пішла нам на зустріч та продовжила строк сплати ліцензійного збору, що абсолютно не означає, що у випадку коли компанія просить відтермінувати сплату ліцензійного збору, є підстави вживати по відношенню до компанії словосполучення “загрожує банкрутство”», - сказав він «Детектор медіа».
 
На засіданні 21 січня було розглянуто заяви чотирьох ТРК щодо пролонгації терміну сплати ліцензійного збору: ТРК «Даяна Мастер» (Донецьк), «Сатурн-TV» (Умань), «Киевские ведомости» (Київ), «Телебойман» (Львів).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20147
Читайте також
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Реалист
5573 дн. тому
Риторический вопрос принимается :) они думают, только не о том, о чем должны.
баламут
5573 дн. тому
Реалист - а разве нацсовет когданибудь думал ?
Реалист
5573 дн. тому
Интересно чем думал Нац.совет, принимая такую Методику?... Наверное как всегда... А относительно Мелодии - устоят.
Иван
5573 дн. тому
ЫЫЫ но и все годы действия лицензии цена была не 4 миллиона...а раз в 10 ниже. И городов не 37 а идет речь о 15 городах и 4 миллиона.. получаем 15*5 = 75 миллион в год грубо говоря...а еще есть зарплаты, налоги, оплата частот...не думаю что радиобизнесс в украине устоит при таких раскладах
ЫЫЫ
5573 дн. тому
А преддефолтное состояние все годы действия лицензии было ? Или Иван не в курсе сколько сетевые станции типа Мелодии зарабатывали все эти годы ? 5000гр с города это только плата региональных партнеров за локальный блок итого 37 городов 185000 в месяц ! И это сумма без рекламы ! Где деньги зин ?
Иван
5573 дн. тому
Но только моб телефон не приносит денег что бы потом заплатить за разговоры....в отличии от лицензии...Деньги не слишком большие...когда в стране не преддефолтное состояние...или уже дефолтное
банкрот банкрот !
5573 дн. тому
Клевый пример с мобильными ! Вот только если я скажу своему оператору что мне нужно время оператор конечно даст мне время подумать но при этом отключит телефон ! Для такой сети как Мелодия 4 миллиона не слишком большие деньги и если их нет то банкрот не только Мелодия но и весь холдинг Карпиев
почитав
5574 дн. тому
http://ru.wikipedia.org/wiki/Банкрот Банкрут (від італ. banca rotta, розбитий або пустий банк) - юридична особа або індивідуальний підприємець, який не в змозі задовільнити вимоги кредиторів і визаний таким по рішенню суду. Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на сьогоднішній день не є а ні кредитором, а ні судом. мережа "Мелодія" (http://www.melodiya.ua/net/) - це понад 30 міст мовлення, як можна стати банкрутом за визначенням, коли мова йде навіть не про половину мережі мовлення скажімо Ваш мобільний оператор заявив, що з наступного місяця ви будете платити за місяц розмов, скажімо, не 25 грн., а 250 грн. за той же об'єм спілкування :-) Ви говорите, без мобільного я не можу, але мені потрібен час для прийняття рішення або, як мінімум, для знаходження коштів. Вам кажуть Ок, а в той же час відсилають вашому товаришу, у якого ви збиралися позичити ці 250 грн. листа, в якому офіційно заявлять, що ви банкрут і позичати гроші вам не варто - класична ситуація для нашого суспільства: просто сказав, просто процитув, що тепер з цим робити і чи взагалі варто щось з цим робити, оскільки в нашій державі це взагалі дрібниці порівняно з тим, що можуть зробити (в той же день сама Ганна Герман зверталась до генпрокурора з приводу певних заяв, але як казав Лопе де Вега: "Слова, сеньйори, коштують мало" , напевно :-)
Ернст
5574 дн. тому
Одной телерадиокомпанией меньше или больше. Разница какая? Они все, как близнецы-братья. Набор музыки тоже. Все ведущие с конвейера завода "мы искренне вас любим". Больше этих слов фантазией не блещут. А кто сейсас слушает радио? Все-равно закроются ли или откроют ли.
е
5574 дн. тому
еще наше радио
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду