detector.media
21.01.2009 18:46
Ігор Курус заявив, що радіо «Мелодія» загрожує банкрутство. Компанія це спростовує
Кілька українських телерадіокомпаній стоять на межі банкрутства. Про це заявив на брифінгу Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
 
«Ми розглядали сьогодні питання по «Оніксу» (радіо «Мелодія») - компанія не може сплатити ліцензійний збір», - так аргументував пан Курус свою заяву.
 
Також, за словами пана Куруса, ще орієнтовно три компанії очікує та сама доля. Їх назви пан Курус відмовився оприлюднити.
 
Віталій Шевченко, голова Нацради, наголосив, що суттєве підвищення ліцензійного збору загострило ситуацію на ринку у зв’язку із фінансовою кризою – компанії не можуть взяти кредити в банках, щоб сплатити за ліцензії.
 
Представник компанії «Онікс» Станіслав Карпій підтвердив, що компанія має проблеми з виплатою ліцензійного збору за новою високою ставкою.
 
«Згідно з новою методикою нарахування ліцензійного збору за 15 частот радіо «Мелодія»
має сплатити 4 млн. 238 тис. грн. Це велика сума і ми просили відтермінувати нам сплату на рік, але нам подовжили термін лише на місяць», - сказав пан Карпій. Проте він заперечує, що йдеться про банкрутство. 
«Національна рада пішла нам на зустріч та продовжила строк сплати ліцензійного збору, що абсолютно не означає, що у випадку коли компанія просить відтермінувати сплату ліцензійного збору, є підстави вживати по відношенню до компанії словосполучення “загрожує банкрутство”», - сказав він «Детектор медіа».
 
На засіданні 21 січня було розглянуто заяви чотирьох ТРК щодо пролонгації терміну сплати ліцензійного збору: ТРК «Даяна Мастер» (Донецьк), «Сатурн-TV» (Умань), «Киевские ведомости» (Київ), «Телебойман» (Львів).
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY