detector.media
17.01.2009 15:11
Юрій Макаров про звільнення Романа Кульчинського та Павла Солодька: «На жаль, інвестор правий»
Юрій Макаров про звільнення Романа Кульчинського та Павла Солодька: «На жаль, інвестор правий»
Юрій Макаров, шеф-редактор журналу  «Український тиждень», прокоментував намір інвестора звільнити головного редактора журналу Романа Кульчинського та його заступника Павла Солодька.
 
«На жаль, інвестор правий. По-людськи мені глибоко прикро, але я розумію і приймаю логіку інвестора, який вимагає від проекту ефективності. Тим паче в умовах кризи», - озвучив свою позицію пан Макаров.   
 
Як розповів Юрій Макаров «ТК», після перемовин, які відбулися в редакції 16 січня, позиція Романа Цуприка, голови редакційної ради та представника інвестора, не змінилася: він і далі наполягає на звільненні головного редактора та його заступника, яке у результаті конфлікту має відбутися уже не на договірних засадах, а на підставі законодавства про працю. Позиція Кульчинського та Солодька – застосувати профспілкові важелі впливу на ситуацію. «На сьогодні сторони залишили за собою свободу дій – як розгортатимуться далі події, мені не відомо», - зазначив пан Макаров.
 
За його словами, офіційно позицію солідарності з головним редактором та його заступником висловили також редактор відділу політики Анатолій Бондаренко та редактор відділу економіки Сергій Лук’янчук. Кадрові втрати, які понесе видання, Юрій Макаров схарактеризував як надзвичайно важкі, але не фатальні – видання буде виходити
 
На запитання, хто готуватиме наступний номер, пан Макаров відповів: «У видання залишився шеф-редактор, який досить довго безпосередньо цим займався і буде далі цим займатися. Тим паче, що інший мій проект «Культурний фронт» (Перший канал) уже став на колію, і я знову зможу більше часу присвятити журналові».  
 
Як повідомляла «ТК», головному редактору журналу «Український тиждень» Романові Кульчинському та його заступникові Павлові Солодьку представник інвестора та голова редакційної ради видання Роман Цуприк запропонував написати заяви на звільнення. Суть претензій: «кілька номерів погано продавалося, недостатнє використання потенціалу, передусім зовнішнього; немає чітко акцентованої точки зору на процеси державотворення та розвитку нації; окремі теми або не висвітлюються, або висвітлюються невчасно; самотік в роботі відділів і політична заангажованість».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY