Невідомі захопили редакцію «Спортивної газети»

4 Вересня 2008
3949
4 Вересня 2008
15:19

Невідомі захопили редакцію «Спортивної газети»

3949
Невідомі захопили редакцію «Спортивної газети»
Як повідомила головний редактор «Спортивної газети» Людмила Мовчан, завтрашній номер видання читачі не побачать, адже відбулося рейдерське захоплення редакції видання.
 
«Ввечері першого вересня після того, як ми підготували номер на вівторок, в редакцію газети, в якій залишилися я і директор, зайшли невідомі і наказали нам залишити приміщення. Ми досі не знаємо, хто це. Ми не можемо навіть забрати наші речі і комп’ютерну техніку», – розповіла головний редактор. 
 
Людмила Мовчан, яка пропрацювала в «Спортивній газеті» 41 рік, переконана, що це захоплення стосується не приміщення (це була орендована приватна квартира), а саме видання, його бренду.
 
«Спортивна газета» – одне з найстаріших спортивних видань України. Перший номер вийшов друком 18 квітня 1934 року в Харкові, тоді газета називалася «Красный спорт». Потім вона перебралася до Києва, з 1949 року називалася «Радянський спорт», а з 1965-го отримала теперішню назву. Газета працює за угодою з Міністерством сім’ї, молоді та спорту, має партнерські стосунки з Національним олімпійським комітетом. Виховала багатьох журналістів, які зараз очолюють інші спортивні видання. І ось на 75-му році життя читачі не зможуть її отримати», – сказала Людмила Мовчан. Вона припускає, що із захопленням пов'язані особи, близькі до галузі, «оскільки ні нафтовикам, ні газовикам, це видання не потрібне». 
 
У Міністерстві сім’ї, молоді та спорту цю подію поки що не коментують. У прес-службі міністерства «ТК» зазначили, що зараз розбираються у ситуації, яка склалася. Головний редактор Людмила Мовчан зараз перебуває у лікарні. З'ясувати, хто захопив редакцію видання, поки що не вдалося.
 
«Спортивна газета» виходила двічі на тиждень (щовівторка і щоп’ятниці) на 16 шпальтах у повному кольорі. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3949
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Совесть 2008
5714 дн. тому
Хочу поддержать ЖУРНАЛИСТА..Действительно, где друзья "Спортивки"? Ведь она для всех была МАМА ROMA. Кому не лень, бежали туда, чтобы напечататься, засветить своих благодетелей от спорта. Она всем помагала. А теперь все молчат!...Но земля круглая, и завтра в любом СМИ, в любой газете может случится то, что случилось в "Спортивке".......
Спортсмен
5715 дн. тому
Кстати, именно благодаря "Спортивной газете" можно было узнать все новости, проблемы и потребности спортивной отрасли Украины. Ведь, кроме футбола, существуют и другие виды спорта, которые надо развивать и о которых надо писать, чем и занималась "Спортивка".
Небезразличный
5715 дн. тому
Согласен с ЖУРНАЛИСТОМ!!!! Неужели журналистская общественность (есть ли она все таки существует) так и будет отмалчиваться?????? А Министерство - где оно? Где его позиция? А Ассоциация спортивных журналистов??? А НОК?????? А вокруг - ТИШИНА........
pyfnjr
5718 дн. тому
У "Спортивки" в 2002 году было дробление на 3-4 собственника.Газета существовала на птицих правах.
Интересующийся
5718 дн. тому
А разве эта газета еще существует? Она настолько аморфна, что исчезновения никто даже не заметил. Как и в 2002 году, когда они исчезли а потом сумели через год возродиться. Одна Телекритика заметила, которой по статусу положено за всем следить. Времена уже не те, чтобы так освещать спорт и в таком формате подавать газету, как они это делают... Ничего страшного не произошло. Было бы серьезное издание, уже бы на каждом углу кричали
ЖУРНАЛИСТ
5718 дн. тому
Очень обидно, друзья, что практически НИКТО из действующих ныне "звезд" теле- и просто журналистики так и не откликнулся на чужую беду, хотя друзья тех "спортивников", кто сегодня остался на улице, целый день как могли дозванивались и достукивались до кллег...Вот она наглядно видна, наша корпоративная солидарность, пани и панове из журналистских профсоюзов! Стыдно! Кого не купили, тот скурвился... А коллегам из "Спортивки" - респект и сочувствие... Хотя они и так загибались - зарплаты никуда, гонорары ващще смешные....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду