detector.media
04.09.2008 15:19
Невідомі захопили редакцію «Спортивної газети»
Як повідомила головний редактор «Спортивної газети» Людмила Мовчан, завтрашній номер видання читачі не побачать, адже відбулося рейдерське захоплення редакції видання.
 
«Ввечері першого вересня після того, як ми підготували номер на вівторок, в редакцію газети, в якій залишилися я і директор, зайшли невідомі і наказали нам залишити приміщення. Ми досі не знаємо, хто це. Ми не можемо навіть забрати наші речі і комп’ютерну техніку», – розповіла головний редактор. 
 
Людмила Мовчан, яка пропрацювала в «Спортивній газеті» 41 рік, переконана, що це захоплення стосується не приміщення (це була орендована приватна квартира), а саме видання, його бренду.
 
«Спортивна газета» – одне з найстаріших спортивних видань України. Перший номер вийшов друком 18 квітня 1934 року в Харкові, тоді газета називалася «Красный спорт». Потім вона перебралася до Києва, з 1949 року називалася «Радянський спорт», а з 1965-го отримала теперішню назву. Газета працює за угодою з Міністерством сім’ї, молоді та спорту, має партнерські стосунки з Національним олімпійським комітетом. Виховала багатьох журналістів, які зараз очолюють інші спортивні видання. І ось на 75-му році життя читачі не зможуть її отримати», – сказала Людмила Мовчан. Вона припускає, що із захопленням пов'язані особи, близькі до галузі, «оскільки ні нафтовикам, ні газовикам, це видання не потрібне». 
 
У Міністерстві сім’ї, молоді та спорту цю подію поки що не коментують. У прес-службі міністерства «ТК» зазначили, що зараз розбираються у ситуації, яка склалася. Головний редактор Людмила Мовчан зараз перебуває у лікарні. З'ясувати, хто захопив редакцію видання, поки що не вдалося.
 
«Спортивна газета» виходила двічі на тиждень (щовівторка і щоп’ятниці) на 16 шпальтах у повному кольорі. 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY